Drie Wijzen Uit Oost openen Bar Bonnie op de Amstelveenseweg

Wanneer je een good old bruine kroeg samen met een goed gestijlde bar in de mixer zou gooien dan zou Bar Bonnie eruit komen rollen. Deze nieuwe bar van de Drie Wijzen Uit Oost is zoals een bruin kroeg er anno 2018 uit zou zien, elegant en classy maar wel met de huiselijkheid van een bruin café. Een bar waar je je direct thuis voelt en vanaf ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat terecht kunt voor een flinke dosis ouderwetse gezelligheid. Denk je aan borrelen of wat eten in een ongedwongen en intieme sfeer, dan is Bar Bonnie waar je aan denkt.

Bar Bonnie bruine kroeg 2.0 in de Schinkelbuurt

En deze authentieke bruine bar in een modern jasje komt op de hoek van de Amstelveenseweg en de Vaartstraat, op de hoek waar vanaf 1912 Café Bos te vinden was. Al vanaf begin vorige eeuw konden de buren terecht bij deze bruine kroeg van Joop Bos waar je na een paar goudgele pretcilinders je sores zo vergeten was. De afgelopen 18 jaar werd Café Bos gerund door Anita en H-P, maar door achterstallig onderhoud moest er een dusdanig grootschalige renovatie van onder andere de fundering plaatsvinden dat de uitbaters besloten vanwege geldgebrek en hun leeftijd het runnen van het café voor gezien te houden. De vraag was wie dit iconisch café zou overnemen en gisteren ontdekte ik dat de Drie Wijzen Uit Oost degenen zijn die dit hoekpand nieuw leven gaan inblazen. Ik sprak Riad Farhat, één van de Drie Wijzen over dit gave project. ‘We hebben veel contact gehad met Anita en H-P en ze ook geholpen met de afronding van zaken,’ vertelt hij mij aan de telefoon. Het café bestaat al meer dan 100 jaar en we willen dan ook dat elementen van het café terug te vinden zijn in Bar Bonnie. Zo hebben we de oude schilderijen bewaard. Deze krijgen dan ook een plekje bij Bonnie.’ Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik wou dat Bar Bonnie volgende week al open ging. Maar zover is het helaas nog niet.

Bar met terras aan de Amstelveenseweg

Want de verbouwing van de constructie van het pand gaat zeker nog tot juni 2019 duren en pas daarna kan het opleuken van het pand beginnen. Naar verwachting gaat deze nieuwe bar op de Amstelveenseweg medio september 2019 open. Bar Bonnie gaat wat ruimer in haar jasje zitten dan Café Bos. De kelder wordt in gebruik genomen als opslag en als je op zoek bent naar de toiletten moet je even afdalen naar het souterrain. Verder komt er een vide en een terras aan de Amstelveenseweg zodat we ook op zomerse dagen volop van het gezelschap van vriendin Bonnie kunnen genieten. ‘Wie is Bonnie?’ Wil ik van Riad weten. Bonnie is blijkbaar een fictief persoon. ‘Maar ze is wie je wilt dat ze is.’ En dat is eigenlijk best wel heel erg fijn. Hoe zo’n eigentijdse bruine kroeg er in de praktijk uit komt te zien? Laat dat maar aan Studio Modijefsky over, want ook zij zijn weer verantwoordelijk voor het concept van dit project van 3WO. En als je hun andere zeer goed gelukte projecten hebt gezien weet je dat het wel goed gaat komen.

All day chillen

Bar Bonnie gooit haar deuren al vroeg op de dag open. Je kunt er ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. Op de kaart komen biertjes waar je maar geen genoeg van krijgt en natuurwijnen. Wil je dineren als een God in Frankrijk dan zit je bij Bonnie op je plek want de bourgondische en fijn geprijsde kaart is klein maar om je vingers bij af te likken. En je zult ook de nodige smakelijke snacks op de kaart terug vinden. Voor iedere trek en portemonnee wat wils dus.

Ik kan niet wachten totdat Bar Bonnie opengaat. Het klinkt namelijk als een gouden vrouw bij wie je maar al te graag even langs hopt voor een hapje, een drankje of een kletsje.

Bar Bonnie
Amstelveenseweg 226
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | Schinkelbuurt
Ontbijt | lunch | borrel | diner | terras

Foto eigendom van H-P Kastelein, de oud-eigenaar van Café Bos. Voordat Café Bos de naam Bos kreeg heette het Café Loos. De foto heb ik gevonden op boskastelein.nl.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Bar Bonnie

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Bar Bonnie 52.350916, 4.856579

Tags: Drie Wijzen Uit Oost openen voor het eerst bar in Amsterdam Zuid | bruin café Café Bos op de Amstelveenseweg wordt Bar Bonnie van 3WO | nieuwe bar op de Amstelveenseweg in Amsterdam Zuid | nieuwe bar Amstelveenseweg | nieuwe bar van Drie Wijzen Uit Oost opent op de Amstelveenseweg

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Jitterbug Saloon Amsterdam
Cocktailbar Tales & Spirits krijgt jonger zusje The Jitterbug Saloon

The Jitterbug Saloon is de nieuwe cocktailbar Lees verder

Sluiten