Box Sociaal Jordaan is de perfecte brunchspot

Brunchen was vroeger bij ons thuis het hoogtepunt van de week. Toen ik nog een kleine Sam was zaten we iedere zaterdagmiddag uitgebreid te tafelen.

Mijn beide ouders komen uit Hong Kong en voor hen is ’s middags feasten nou eenmaal heel erg normaal. In het oosten van het land, waar ik ben opgegroeid, waren er niet zo heel veel zaken waar je iets anders kon krijgen dan een broodje kaas. We gingen dus meestal naar ons favoriete dimsumrestaurant in Nijmegen. Nu jaren later, ben ik nog steeds fan van uitgebreid brunchen en gelukkig is het anno 2023 een stuk makkelijker om een plek te vinden waar je dit goed kunt doen. En een hele hele goede spot om grandioos te brunchen is toch wel Box Sociaal.

All day Aussie brunch

Box Sociaal is een Australische all day brunchspot en dinner spot en heeft twee locaties: eentje op de Plantage Middenlaan en eentje in de Jordaan. En laten ze down under nou toevallig een talent hebben voor snoeigoed brunchen. Natuurlijk denk je bij brunch aan een Eggs Benny of loaded pancakes. En ja die staan hier uiteraard op de kaart, maar dan wel in een extravagante vorm. Zo komt de Eggs Benedict met een huisgemaakte karnemelkmuffin, gestoofde choucroute (je weet wel dat Elzasser gerecht van zuurkool met worst en varkensvlees), twee gepocheerde eitjes, Zwolse mosterd en hete peper. Je kunt het geheel nog even extra opleuken met een dikke plak bacon, avocado of zalm dat ze zelf roken. Kies je voor de pancakes, dan krijg je dikke fluffy karnemelk pannenkoeken met lemon curd, gebrande fluffy Italiaanse meringue, een kruimel van basilicum en macadamianoten, verse frambozen en een puree van frambozen. Ok, ik denk dat je nu wel een idee hebt gekregen van het niveau van brunchen bij Box Sociaal of niet?

Alhoewel zowel de eitjes van Benny en de fluffy pancakes lonkten, zijn we toch voor Another shrimp on the bagel (hoe leuk is deze naam?) en Kim’s tacos gegaan. Een vriendin tipte mij de garnalensensatie. De bagel komt van de beste bagel shop van Amsterdam; Breadwinner. Dit broodje met een gat wordt gevuld en getopt met een traditionele garnalenmix die je normaliter vindt op een garnalentoast. Vervolgens wordt deze bad boy gefrituurd, wat resulteert in een hemels ding dat knapperig en krokant van buiten en sappig van binnen is. Een shrimp toast dat doet denken aan een dim sum gerecht. Hallo nostalgie! Dus tja die móest ik wel proberen. En ook de taco’s met de Box Sociaal signatuur buttermilk fried chicken met hun geheime zoetzure Koreaanse glaze en huisgemaakte kimchi schreeuwden om een plekje op onze tafel.

We hadden zeker geen spijt van onze keuzes, want beide gerechten waren spannend en ontzettend smakelijk. Een bagel vullen met sappige garnalen, frituren en toppen met sesam…het is gewoon een grandioos idee. De taco’s waren één en al zaligheid. Die smaakvolle kip in een krokant jasje met die glazuur waar je je vingers bij aflikt en niet te vergeten die pittige en tangy kimchi die het geheel nog even een oompf-effect geeft. Na dit succes van een brunch kan ik niet wachten om heel erg snel weer terug te gaan naar Box Sociaal om die pancakes en de Eggs Benny te proberen.

Boozy brunch

Wil je een boozy brunch? Ze hebben een geweldige cocktailkaart met vrolijke namen zoals Bloody oath sambal Mary en You Seoul Hot, dus booze it up als je wilt.

Dineren bij Box Sociaal

Ik ben tijdens brunchtijd bij Box Sociaal Jordaan gaan tafelen, maar je kunt hier ook fantastisch dineren. Hun avondkaart is nog wat uitgebreider, dus zeker ook de moeite waard om eens te proberen.

Box Sociaal Jordaan
Bloemgracht 47
Amsterdam Centrum | De Jordaan
Ontbijt | lunch | brunch | diner | fijn terras

Openingstijden Box Sociaal Jordaan:
Maandag van 9.00 uur tot 15.45 uur
Dinsdag en woensdag gesloten
Donderdag van 9.00 uur tot 15.45 uur
Vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 15.45 uur en van 17.00 uur tot 22.00 uur
Zondag van 9.00 uur tot 15.45 uur

Plan je route naar Box Sociaal Jordaan

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
Miznon, bekende Israëlisch streetfoodbar, opent in Amsterdam

Miznon Amsterdam, het gigabekende Israëlisch street food concept met hun super fluffy pitabroodjes, opent binnenkort in Amsterdam! Lees verder

Sluiten