Branie Amsterdam is heerlijk gedurfd en lekker eigenwijs

Op de Ten Katemarkt zit sinds kort een heerlijk eigenzinnig en gedurft tentje: Branie Amsterdam. Met mooi weer zit je prinsheerlijk op hun terras en anders kun je binnen in het smalle zaakje een plekje zoeken aan de bar of aan één van de hoge tafels.

Branie Amsterdam: oesters en cocktails streetstyle

Wat gelijk opvalt als je bij Branie Amsterdam neerstrijkt is de uber relaxte sfeer. De mensen zijn chill, de inrichting is onpretentieus en ook de cocktails en gerechten zijn gewoon goed zonder poespas.

Cocktail bar Branie AmsterdamRestaurant bar Branie Amsterdam West

Ok ok je kunt er wel een cocktail nippen (en wat voor een! Mijn cocktail met Batavia Arack, pandan en lime is zo smooth en mooi in balans) en oesters slurpen, maar hé oesters waren ooit voedsel voor de armen, dus wie zegt dat oesters fancy zijn right? Hoe dan ook. Je avond inluiden met een glibberig hapje zilt is gewoon goed dus gewoon doen.

Bijzondere Asian streetfood

De chef van Branie Amsterdam komt zelf uit Myanmar dus er staat ook een specialiteit uit zijn thuisland op: de salade van gefermenteerde theebladen.

Branie Amsterdam restaurant cocktailbar Amsterdam West

Een bijzonder gerecht, want ik heb nog nooit eerder een salade van gefermenteerde theebladen op de kaart zien staan in Amsterdam. De salade van theebladen is een gerecht waar ik in eerste instantie aan moet wennen. Mijn hersenen smaakpapillen kregen deze smaken en smaakcombinatie nooit eerder te verwerken en mijn hersenen seinen in eerste instantie zoiets van huh wtf? Maar na een paar minuten kwam het, de liefde. Dus probeer hem zelf en ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Bar restaurant Branie Amsterdam

De andere gerechten staan op de kaart gewoon omdat ze lekker en goed zijn. Zo staat de saté kambing op de kaart en die is fijn fijn fijn. Het geitenvlees voor de saté komt overigens bij de buurman een Islamitische slager vandaan. Eigenaar Remco: ‘Tja als je een Islamitische slager als buurman hebt, dan moet je wel toch? Daarnaast vind ik het te gek om kleine ondernemers te steunen.’ Super cool! Eigenlijk wilde Remco minder gerechten op de kaart zetten, maar het keukenteam vond dat dit assortiment erop moest en zo geschiedde. Wist je dat branie lef betekent in het Indonesisch? Een toepasselijke naam voor deze zeker-geen-dertien-in-dozijn-spot. Niet alleen het tentje zelf heeft lef, maar ook de witte brigade van Branie durft een tikkie anders te zijn.

Branie Amsterdam bao buns

Mijn oog valt op de bao bun met soft shell crab. Die móet ik hebben! Het broodje is mooi gestoomd en is zo zacht als een klein kussentje. De soft shell crab is mooi gefrituurd met als resultaat een krokant buitenkantje en een zachte binnenkant. Perfect!

Branie Amsterdam KFC oesterzwammen

Dat Branie een tikke anders is en durft te experimenteren blijkt wel uit het volgende gerecht: de KFC. En nee er zit geen kip in, maar oesterzwammen. Bijzonder knap vind ik het dat ze de deze KFC-zonder-kip zo’n mooi droog krokant korstje hebben gegeven en er zoveel smaak in hebben weten te stoppen. Dit was een uitdagend project weet Remco te vertellen met veel testen en proeven. Maar ik kan je vertellen dat het een geslaagd experiment is.

Branie Amsterdam pandancotta

Remco raadt ons aan ruimte over te laten voor de panancotta. Een panacotta van kokosmelk en pandan met kokosbloesem en jackfruit. De pandancotta heeft een mooie structuur en de smaak van pandan is heel mooi subtiel aanwezig. En dat is fijn want een te sterke pandansmaak kan zo no no zijn.

Feijoa x Porem = Branie Amsterdam

Branie is een toffe samenwerking tussen Rick Welcker (eigenaar cocktailbar Feijoa) en Remco Babay (voorheen eigenaar van het gesloten Porem)

Oh yes! Branie Amsterdam is een heerlijke relaxte zaak waar je heel erg goed terecht kunt voor een biertje of cocktail en een tafel vol met smakelijke streetfood.

Branie Amsterdam
Ten Katestraat 26a
Amsterdam West | Oud-West
Diner | fijn terras

Openingstijden Branie Amsterdam:
Maandag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 2.00 uur

[mapsmarker marker=”59″]

Tags: nieuwe spot Amsterdam Oud-West | nieuwe bar Amsterdam Oud-West | nieuwe restaurant Ten Katestraat | eigenaar Porem en Feijoa openen nieuwe bar restaurant in Amsterdam West

 

Translate»
Lees vorig bericht:
De Kromme Watergang tuin
5 dingen die je zeker moet doen als je in Zeeland bent

Met zo'n fantastische zomer zoals we dit jaar hebben hoef ik eigenlijk niet eens het land uit. Lees verder

Sluiten