Burger guerilla bij Ellis Gourmet Burger

Wat doe je als je als burgerfreak uitgenodigd wordt voor een burger guerilla bij burger walhalla Ellis Gourmet Burger waar sterrenchef Niven Kunz de strijd aangaat met BBQ-koning Jord Althuizen. Inderdaad dan zeg je hell yeah!

burger-guerilla-menu

Niven Kunz vs Jord Althuizen

Kunz, de man die twee keer een Michelin-ster kreeg, ooit de jongste chefkok met een ster was en bekend is om zijn 80/20 kookstijl tovert vandaag een burger die voor 80% bestaat uit veggies en 20% bestaat uit vlees.

niven-kunz

Aan de andere kant van de boksring staat Jord Althuizen. De man die wereldkampioen whole hog barbecue aan zijn cv mag toevoegen. Deze man staat bekend om zijn bbq skills.

burger-guerilla-niven-kunz-jord-althuizen

80/20 burger van Niven Kunz: Een burger van de borst van een Hollandse leghaantje, getopt met Westlandse komkommerradijs en kropsla op een delish zuurdesembroodje. Ennnn er is meer, de zelfgemaakte ketchup van Niven, piccalilly, uienchutney en truffelmayo hebben ook een plekje op de yummy burger.

burger-guerilla-niven-kunz-hamburger

De burger ligt perfect zo perfect in de hand dat hij zelfs met één hand te eten is.

burger-niven-kunz

Carnivoor Jord introduceert de (Michelin) Starfucker, een burger met vlees, vlees en nog meer vlees. Tussen het geroosterde Smokey Goodness brioche broodje zijn een Black Angus mergburger, pulled beef (14 uur slowly roasted), gesmolten provolone kaas, cole slaw, augurk en bold & beefy saus opgestapeld.

burger-guerilla-star-fucker-jord-althuizen burger-bier-ellis-gourmet-burger

Ook deze burger ligt goed in de hand en is perfect qua hoogte zodat je in one bite alle lagen meeneemt. Hmmm.burger-jord-althuizen

Om het burgerfeest helemaal compleet te maken krijgen we er een Tank 7 biertje.

tank-7-bier

Owww beide burgers zijn finger licking good. Wat ik fijn vind aan de 80/20 is het knapperige broodje en de combinatie van de kip en het knapperige groen en de yummy sausjes. Een waanzinnig delish burger zoals je mag verwachten van een sterrenchef.

Tja en dan de Starfucker. Pfff Black Angus en pulled beef die samensmelten tot één groot juicy meat fest en dan die knapperige cole slaw en pickle als tegenhanger. Woah ook niet te versmaden.

Niet zo gek dat de avond eindigt in een tie, want het is appels met peren vergelijken. Hele smakelijke appels en peren wel te verstaan! Ondanks dat er geen winnaar is, is het wel een geslaagde avond!

ellis-gourmet-burger-amsterdam-restaurant ellis-gourmet-burger-amsterdam

Ennnn er is meer, we krijgen allemaal een potje homemade ketchup van Niven mee. Nice!!

niven-kunz-homemade-ketchup

Helaas is er niet iedere dag een burger guerilla bij Ellis Gourmet Burger, maar je kunt er natuurlijk wel terecht voor tasty juicy burgers.

Ellis Gourmet Burger Amsterdam
Prinsengracht 422
Amsterdam Centrum
Burgers | lunch | snacks | diner | late night munchies

ellisgourmetburger.nl

Openingstijden Ellis Gourmet Burger Amsterdam:
Maandag tot en met woensdag van 11.30 uur tot 22.00 uur
Donderdag tot en met zaterdag van 11.30 uur tot 0.00 uur
Zondag 11.30 uur tot 22.00 uur

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Carels Amsterdam de Pijp oesters
Getest Carels Café Restaurant

Waar ooit restaurant Frans zat op de Frans Halsstraat in de Pijp vind je nu Café Restaurant Carels. De naam...

Sluiten