Eigenaren Cafe Cook openen Cafe Goldmund een restaurant met open keuken en serre op de Postjesweg

Cafe Goldmund wordt een nieuwe bar restaurant met serre in de Baarsjes.

Cafe Goldmund in leegstaand pand op de Postjesweg

Het is inmiddels denk ik zo’n drie jaar geleden dat ik door de afgeplakte ramen naar binnen zat te turen. Op de hoek van de Postjesweg en Baarsjesweg zat ooit een cafe dat Con-fusion heette. Ik kan me een zonnige middag op hun terras nog goed heugen. Daar was op zich niets mee. Maar Con-fusion vertrok met de noorderzon en het pand bleef leeg. Even leek er een kiprestaurant neer te strijken in het pand, dat was het moment dat ik door de ruiten gluurde en een redelijk casco pand zag. Maar blijkbaar was er wat mot en de kippenzaak kwam er toch niet. Jaren verstreken en het pand met behoorlijk wat potentie bleef leeg. Eeuwig zonde. Maar er is weer actie in de taxi en vandaag las ik in de Westkrant dat de eigenaren van het altijd gezellige Cafe Cook in de Baarsjes er een cafe in gaan beginnen: Cafe Goldmund.

Gouverneur Architectuur is flink aan de slag met het pand dat 150 m2 groot is, want het gestipte pand is vervallen en zij gaan het nieuw leven in blazen. Het betreft een langgerekt gebouw uit 1927, geheel in de stijl van de ‘Amsterdamse School. Aldus valt te lezen op hun website. Een grootscheepse verbouwing van het interieur is nodig. De kelder en de volledige begane grond worden aangepakt en ook de serre die ergens in de jaren 90 is gebouwd krijgt een facelift. Het pand krijgt nieuwe vides zodat er wat meer doorkijk komt en de kelder voldoende licht krijgt. Verder krijgt Cafe Goldmund een open keuken zodat er lekker veel contact met de gasten mogelijk.

Klinkt als een flink project en als Cafe Goldmund dezelfde vreselijk goede vibe en fijn personeel als grote broer Cafe Cook krijgt, dan komt het wel goed met dit nieuwe restaurant in de Baarsjes. Als alles meezit hebben we vanaf 1 december een nieuwe chille spot erbij.

Cafe Goldmund
Postjesweg 7h
Amsterdam West | Oud-West
Diner | fijn terras

Openingstijden Cafe Goldmund: volgen snel

Tekening: Gouverneur Architectuur

Ander tof nieuws

[mapsmarker marker=”243″]

Tags: eigenaren Cafe Cook openen Cafe Goldmund op de Postjesweg in Amsterdam West | eigenaren Cafe Cook openen Cafe Goldmund een restaurant met open keuken en serre op de Postjesweg | nieuw restaurant bar op de Postjeweg | leegstaand pand op de hoek Postjesweg en Baarsjesweg krijgt eindelijk een nieuwe bestemming | nieuw cafe restaurant in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Chef Jef van Hout in Japan
Wat bezielt je om als ervaren chef je Amsterdamse zaak te verkopen en onbetaald stage te lopen bij sterrenzaken in Tokio, Kyoto en Taipei? Jef van den Hout deed dit en ik vroeg hem waarom.

Toen hij aan de slag ging in de keuken van Bord'Eau had het restaurant nog geen enkele Michelinster, laat staan...

Sluiten