MOAK Pancakes is dé plek om loaded fluffy pannenkoeken te scoren

MOAK Pancakes was dé American pancakepionier van de stad.

Sten en Sammy openden jaren geleden op de De Clercqstraat in Amsterdam West de allereerste spot in Amsterdam waar de menukaart werd gedomineerd door fluffy American pancakes. Toen heette MOAK nog MOOK, maar de toeristen spraken het uit als ‘Moek’ en dat was nou niet helemaal de bedoeling, want de naam van de pancakewalhalla is natuurlijk een knipoog naar Mokum en ‘Moek’ klinkt niet cool, dus doopten de stoere mannen hun toko om tot MOAK.

Uber cool pancakes happen bij MOAK

Toen de eerste MOAK neerstreek in 2016 had je als je een serieus verlangen naar fluffy Amerikaanse pannenkoeken had niet zo heel veel keus. Alle tenten die pannenkoeken serveerden waren gericht op de toerist die gewillig een tientje of meer betaalde voor een Hollandse dunne pannenkoek met wat poedersuiker. Meh die kun je ook wel thuis maken. Maar MOAK was anders. In een urban coole setting met hip hop beats op de achtergrond kon je opeens ‘a stack of American fluffy ones’ happen. Het beslag werd gemaakt van biologisch tarwemeel, bio melk en is suikervrij. En je kon kiezen uit een groot assortiment aan toppings. Zo kon je bij MOAK bijzonder goed je kater wegeten met pannenkoeken met spek en gesmolten kaas, maar kon je ook guilt free pancakes wegeten met een tsunami aan fruit.

En het concept sloeg aan. Nu drie jaar na het landen van MOAK hebben de mannen inmiddels een tweede vestiging geopend in Amsterdam Centrum (Jodenbreestraat) en aanstaande vrijdag opent hun derde vestiging in de Pijp (Ferdinand Bolstraat). En het aantal tentjes waar je American pancakes kunt eten is inmiddels ook flink gegroeid.

Pancake restaurant MOAK Amsterdam pannenkoeken

Ik was al bij MOAK Pancakes West geweest, maar nog nooit bij hun City Center locatie, dus vorige week besloot ik een stapel pannenkoeken te gaan eten bij deze tweede MOAK vestiging. Deze MOAK doet denken aan hun debuutvestiging, maar hij is iets groter denk ik, maar heeft dezelfde kekke stijl, is lekker licht en stikt van de gezellige planten. In de bediening lopen vlotte mannen en aan de muur hangt een grappige neonsign.

Vegan vs vlees

Ik was eigenlijk voornemens om hun vegan pancakes te proberen, maar toen viel mijn oog op The Mancake. De toppings bestaan uit drie dikke plakken bacon, gesmolten cheddarkaas, gegrilde uien en Canadese ahornsiroop. Ik had zo’n trek en ik toen de ober toegaf dat dit ook zijn lievelings is, was ik om.

MOAK Pancakes Amerikaanse pannenkoeken eten
The Mancake for this lady

En ik had geen seconde spijt van deze 180 graden ommekeer. Wat is deze mancake goddelijk. De perfecte balans tussen zoet en zout. Krokante bacon, zachte en zoete uien en dan die luchtige pannenkoeken. En ik had niet eens een kater, moet je eens voorstellen hoe fijn deze stack zal zijn als je een tijgertje hebt om weg te werken! Mijn streven: deze hele berg aan lekkernijen tot het laatste beetje opeten. Of het me is gelukt? Dat kun je terug zien in onderstaand filmpje.

Amerikaanse pannenkoeken eten bij MOAK Pancakes in Amsterdam centrum
Bleu magic deluxe

Mijn zus ging voor de wat gezondere keus en de hap die ik van haar stack heb gestolen was ook niet verkeerd.

Zo blij met mijn pancakes

Allemachtig ja dit was prachtig. Ik knap bijna uit elkaar want ik moest en zou mijn stapel he-le-maal opeten, maar het is niet gelukt, maar ondanks dat was dit geweldig.

MOAK Pancakes – City Center
Jodenbreestraat 144
Amsterdam Centrum

MOAK Pancakes West
De Clercqstraat 34
Amsterdam West | Oud-West

MOAK Pancakes De Pijp (opent 1 november 2019)
Ferdinand Bolstraat 11
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | De Pijp

Openingstijden MOAK Pancakes:
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag en zondag van 8.00 uur tot 17.00 uur

Meer tof nieuws

[mapsmarker marker=”244″]

Tags: pancakes eten in Amsterdam | pannenkoeken eten in Amsterdam Centrum | pancake spot in Amsterdam centrum | waar kun je Amerikaanse pannenkoeken eten in Amsterdam?

Translate»
Lees vorig bericht:
Nieuw bar restaurant Cafe Goldmund Amsterdam West
Eigenaren Cafe Cook openen Cafe Goldmund een restaurant met open keuken en serre op de Postjesweg

Cafe Goldmund wordt een nieuwe bar restaurant met serre in de Baarsjes. Lees verder

Sluiten