The Can Bar is het eerste restaurant met (luxe) vis uit blik in de hoofdrol

De Portugezen zijn er al blijkbaar helemaal van: eten uit een blikje.Foodbars waar je de meest heerlijke visconserven geserveerd krijgt zijn in dit Zuid-Europese land hot and happening. Maar wij zijn er nog niet helemaal aan, natuurlijk zijn er restaurants waar ze al prachtige vis uit blik op de kaart hebben staan. Neem bijvoorbeeld Xampanyeria Centra, daar kun je vis uit blik bestellen waar je werkelijk waar je vingers bij af likt. Maar een restaurant waar de focus ligt op blikvoer, die is er nog niet. Maar daar heeft de komst van The Can Bar op de Utrechtsestraat verandering in gebracht.

The Can Bar blikrestaurant op de Utrechtsestraat

Kleine gerechten waar visconserven van gerenommeerde Portugese bedrijven wordt geserveerd in combinatie met een frisse salade en/of vers gebakken brood. Dat is wat je bij The Can Bar kunt verwachten. Het aanbod van vis is breed. Zo kun je gaan voor tonijn, makreel, sardines, kabeljauw, maar ook gruwelijk goede vispatés. Voor €5,50 heb je al wat lekkers je smikkelen. En lang wachten op je eten hoeft ook niet, want het staat zo op tafel.

Omdat het oog ook wat wil heeft The Can Bar is het ontwerp van de foodbar uitbesteed aan TANK (bekend van o.a. De Bijenkorf, QO Hotel, Hotel Arena, Moon, The Loft en de Pontsteiger) en die hebben speels de blikjes van vis in het interieur opgenomen. Verder is deze nieuwe foodbar modern en warm tegelijk met hier en daar wat Portugese details.

Vis in blik

Op de één of andere manier is vis uit een blikkie door de jaren heen als het ware gedegradeerd tot inferieur eten. Maar je hebt de meest waanzinnig lekkere vis in tin. Ik heb me ooit laten vertellen dat de vis in Portugal zodra het gevangen wordt direct aan wal door vrouwtjes verwerkt wordt zodat het diezelfde dag nog in blikjes gaat. En in de sardines zit heel veel omega 3, vitamines (B12 en D) en calcium. En de visconserven bevatten ze geen suikers dus supergezond.

Voorheen zat er op de plek van The Can Bar café The Cuban, maar Onno van Grondelle onder andere bekend van de altijd gezellige Cafe de Huyschkaemer en Brasserie NeL heeft het sinds kort overgenomen.

The Can Bar
Utrechtsestraat 135
Amsterdam Centrum
Borrel | diner

Openingstijden The Can Bar:
Maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 16.00 uur tot 1.00 uur

En als Ajax speelt zijn ze gewoon eerder open. Wel zo gezellig.

Foto credits: Peter Tijhuis Photograpy

[mapsmarker marker=”107″]

Tags: eerste blikrestaurant van Amsterdam | nieuw restaurant Utrechtsestraat | bij dit restaurant serveren ze vis uit blik | vis uit blik op het menu

Translate»
Lees vorig bericht:
5 redenen waarom shared dining eigenlijk helemaal niet leuk is. En 10 plekken waar je je eten niet hoeft te delen.

Bij iedere hippe tent wordt je tegenwoordig onderworpen aan het nieuwe eten: shared dining. Lees verder

Sluiten