5 redenen waarom shared dining eigenlijk helemaal niet leuk is. En 10 plekken waar je je eten niet hoeft te delen.

Bij iedere hippe tent wordt je tegenwoordig onderworpen aan het nieuwe eten: shared dining. Steevast begeleid met de vraag ‘kennen jullie ons concept?’. Bordjes delen met je tafelgenoten heeft namelijk nogal een aantal nadelige bijkomstigheden.

1.De aantallen kloppen ooit

Je bent met z’n tweeën en op het bord liggen er welgeteld drie stukken dumplings gevuld met bouillon, spareribs of ander eten dat gewoon onmogelijk door twee stukken te delen is. En ben je met drie eters in totaal, dan krijg je gewoon twee stukken per portie. Grrr.

2.Van die kleine porties worden we niet blij

Best gek eigenlijk, is het geen shared dining dan krijg je een grote portie, maar wanneer je je eten moet delen worden de porties opeens gehalveerd. Zit je er net lekker in, is het opperdepop.

3.Het is niet goed tegen food waste

Uit beleefdheid neemt niemand het laatste stukje want zoals je weet krijg je altijd een ander aantal dan eters. Dus als de serveerster komt gaat het onaangeroerd stukje eten weer retour naar de keuken. Ahhh jammer.

4.Je krijgt niet wat je wilt eten

Je hebt gewoon giga veel zin in lamsrack, maar je tafelgenoten lusten geen lam of hebben er geen zin in of eten geen vlees. Ok, geen lam voor jou. Dan maar eend, nope niemand wil eend. Je wilt ook niet lullig doen en een bordje om te delen in je eentje nemen, dus je stemt toe met wat de meerderheid wil. En vervolgens zit je dus te prikken van je derde en/of vierde keus of erger iets dat je nooit zou kiezen. Ugh.

5.Het is niet goed voor de portemonnee

Op de één of andere manier ben je altijd duurder uit. Want je bestelt meer omdat iedereen wat anders wil en je compromissen sluit, daarnaast zijn de porties vele malen kleiner, maar niet altijd veel goedkoper. Dus als de rekening komt is het schrikken.

Sharing is daring

Ik ben geen shared dining hater. Ik ben Chinees, dus je eten delen is wat ik mijn hele leven heb gedaan. Maar Chinees eten is gemaakt om te delen. Schalen vol met deelbaar eten en je weet dat Chinees eten gelijk staat aan grote porties voor een zacht prijsje. En Chinezen doen niet aan compromissen, we bestellen gewoon alles wat we lekker vinden en we bestellen altijd teveel. Wat overblijft na het diner gaat gewoon in een doggy bag mee naar huis voor de volgende dag. Hoppa en zo vind ik food sharing helemaal niet daring.

10 plekken waar je je eten niet hoeft te delen

Dus als je lekker mine-mine-mine stilo wilt dineren dan kun je dus de shared dining concepten overslaan. Onderstaande restaurants zijn helemaal shared dining vrij:

 

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Yuan's Hot Pot restaurant Amsterdam fondue
5x gezellig hotpotten in Amsterdam

Met z'n allen in dezelfde pan met bouillon hengelen heeft blijkbaar iets magisch. Read more

Sluiten