Wow er komt een mega restaurant van 500 m2 in de oude Diamantbeurs

Aan het Weesperplein vind je het best wel indrukwekkende gebouw dat vroeger dienst deed als diamantbeurs. Het giga gebouw wordt omgetoverd tot Capital C een nieuwe centrum voor de creatieve industrie waar nieuwe creatieve bedrijven een plekje krijgen maar waar je ook workshops, expo’s, colleges etc kunt volgen. En in dit creatieve centrum vind je…juistem een restaurant.

Capital C all day concept

In 1910 werd de Diamantbeurs gebouwd en nu ondergaat het gebouw een transformatie naar ontwerp van ZJA Zwarts & Jansma Architecten zodat het straks als Capital C voor de dag kan komen. Debuut neemt het horecagedeelte voor haar rekening. En ze zijn geen onbekenden in horecaland. Zo hebben zij al Stan & Co in Arnhem, Olivier in Utrecht, de Waag in Leiden en Popocatepetl in Arnhem uit hun mouw geschud en nu wordt het dus tijd voor hun alle eerste horecaconcept in Amsterdam. Capital C wordt een op-ieder-moment-van-de-dag concept dat in de oude beurszaal komt en totaal 500 m2 van het gebouw gaat beslaan. Maar dan wel verdeeld over twee verdiepingen. Dus dat is geen klein restaurantje zeg maar, maar een restaurant waar je terecht kunt voor je ontbijt, lunch, borrel, diner, kopje koffie maar ook voor privé diners.

Capital C gaat naar verwachting in 2019 open. Dus nog even geduld.

Gelukkig zijn er genoeg andere fijne spots waar je nu al naar toe kunt gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Libertine Comptoir de Cuisine? Oftewel het jongere zusje van Libertine Cafe Cafe? Deze nieuwe all day French toast spot is nu open.

En ook de nieuwste locatie van BAUT op de Spaarndammerstraat in West is helemaal up and running. Vorige week mocht ik al proeven van hun gerechten en dat was zeker niet verkeerd.

Capital C
Weesperplein 4
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | borrel | koffie | diner

Render: De Diamantbeurs ondergaat een transformatie naar ontwerp van ZJA Zwarts & Jansma Architecten.

[mapsmarker marker=”489″]

Tags: Nieuw restaurant in voormalige Diamantbeurs | nieuw restaurant op Weesperplein | Capital C nieuw in Amsterdam | Debuut debuteert in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Dophert Amsterdam de Pijp Zuid vegan
Vegan walhalla DopHert opent Deer Mama in de Pijp

Voor een vegan ontbijtje met giga pancakes, carrot lox bagels of granola van vegan spot DopHert hoef je straks Lees verder

Sluiten