Chef en sommelier sterrenzaak Vanderveen openen CUE Amsterdam

Restaurant Vanderveen was één en al rock & roll waar chef George Kataras en zijn team het restaurant naar één Michelinster wisten te koken.

Niet zo gek gezien de vernieuwende gerechten die ze op tafel toverden. Alles klopte en naast smakelijk waren de gerechten ook fantastisch om naar te kijken. Aan de voorkant zorgde sommelier Mohamed Aous (die eerder bij o.a. Blue Hill at Stone Barns** in New York, Geranium*** in Kopenhagen, Sat Bains** in Nottingham en Quay in Sydney werkte) ervoor dat er prachtige wijnen in de wijnglazen werden geschonken. Het was duidelijk, Vanderveen was rising en een zaak die door iedereen goed in de smiezen werd gehouden. Treurig was het dan ook dat het huurcontract van het pand afliep en ze uit het pand moesten. Net een Michelinster binnengehaald en dan zit je zonder pand. Het was even niet anders, maar chef Kataras en sommelier Aous beloofden al gauw dat we gelukkig nog lang niet van ze af zijn. Zo kookte George tijdelijk even bij restaurant Alba op de Wibautstraat en was hij met sommelier Mo de afgelopen tijd inspiratie aan het opdoen in Japan en niet voor niets, want het hoge woord is eruit! George en Mohamed openen binnenkort restaurant CUE in Amsterdam! En dat doen ze samen met Steven Macleod en Eva Kolstee (de eigenaren van restaurant Alba).

Ergens dit jaar gaat CUE Amsterdam open. Waar precies? Dat is nog even afwachten, maar als het goed is ergens in het centrum van Amsterdam. Goed om te weten, toen Vanderveen dicht ging heeft de uit Athene afkomstige chef ook zijn chef (Aleksa Kalke) en sous-chef Olivier Mes meegenomen. Wie weet zullen zij ook terechtkomen in de keuken van CUE.

Wat we kunnen verwachten? CUE Amsterdam wordt een toegankelijke zaak voor iedereen. Je kunt neerstrijken voor een avondvullend diner, maar ook wijntjes doen met barsnacks on the side is mogelijk. Speelde bij Vanderveen de muziek al een rol (weet je nog de lp-speler achter de bar?0, bij CUE komen muziek, mooie wijnen en goed eten nog meer samen. In de highlights op de Instafeed van chef Kataras valt te zien dat er geshopt is naar een mixer van de Zwitserse handgemaakte instrumenten van Varia Instruments. En wat ik van de chef heb geproefd en gezien, zal CUE wel behoorlijk rock & roll worden. En gezien hun culinaire inspiratiereis door Japan verwacht (en hoop) ik ook nog meer Japans geïnspireerde gerechten terug te zien bij CUE. Bij Vanderveen serveerden ze natuurlijk al bijvoorbeeld een prachtige shokupan, maar wie weet wat er bij CUE op tafel komt!

Ik kan in ieder geval niet wachten op de opening van CUE Amsterdam.

CUE Amsterdam
Amsterdam Centrum
Diner

Openingstijden CUE Amsterdam:
Volgen snel

Hoofdfoto: stories van CUE Amsterdam


Ook interessant:

Chef en sommelier Michelinrestaurant Vanderveen Amsterdam openen restaurant CUE in Amsterdam Centrum | na restaurant Vanderveen Amsterdam is er nu CUE Amsterdam | nieuwe toffe restaurants in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant V12 nieuwe zaak in oude metaalwerkplaats in Amsterdam Noord

Wat doe je als je al behoorlijk wat uren in de horeca hebt gewerkt en je nog lang niet klaar...

Sluiten