Restaurant Vanderveen was één en al rock & roll waar chef George Kataras en zijn team het restaurant naar één Michelinster wisten te koken.
Niet zo gek gezien de vernieuwende gerechten die ze op tafel toverden. Alles klopte en naast smakelijk waren de gerechten ook fantastisch om naar te kijken. Aan de voorkant zorgde sommelier Mohamed Aous (die eerder bij o.a. Blue Hill at Stone Barns** in New York, Geranium*** in Kopenhagen, Sat Bains** in Nottingham en Quay in Sydney werkte) ervoor dat er prachtige wijnen in de wijnglazen werden geschonken. Het was duidelijk, Vanderveen was rising en een zaak die door iedereen goed in de smiezen werd gehouden. Treurig was het dan ook dat het huurcontract van het pand afliep en ze uit het pand moesten. Net een Michelinster binnengehaald en dan zit je zonder pand. Het was even niet anders, maar chef Kataras en sommelier Aous beloofden al gauw dat we gelukkig nog lang niet van ze af zijn. Zo kookte George tijdelijk even bij restaurant Alba op de Wibautstraat en was hij met sommelier Mo de afgelopen tijd inspiratie aan het opdoen in Japan en niet voor niets, want het George en Mohamed openen restaurant CUE in Amsterdam! En dat doen ze samen met Steven Macleod en Eva Kolstee (de eigenaren van restaurant Alba).
Op de Utrechtsestraat is in het souterrain van nummer 37 de listening bar van CUE geopend. Een moeilijk stijlvolle plek waar je onder het genot van een elpee’tje op de achtergrond kunt genieten van goddelijke cocktails en hemelse barsnacks. Ik had de negroni (zo goed) en knabbelde van de chicken & shrimp. Dit is een snack waarbij ze het deel net boven de kippenvleugel hebben ontbot en gevuld met kippengehakt en garnaal en vervolgens hebben gestoomd. De bite heeft vervolgens een lak van garnalenbouillon gekregen en heeft een finishing touch gekregen op de hibachi. Het resultaat is een gruwelijk fijne snack waarvoor je terug blijft komen. Boven de bar wordt er momenteel hard gewerkt aan het restaurant van CUE dat waarschijnlijk in december open zal gaan. Goed om te weten, toen Vanderveen dicht ging heeft de uit Athene afkomstige chef ook zijn chef (Aleksa Kalke) en sous-chef Olivier Mes meegenomen. Wie weet zullen zij ook terechtkomen in de keuken van CUE.
Wat we kunnen verwachten? CUE Amsterdam wordt een toegankelijke zaak voor iedereen. Speelde bij Vanderveen de muziek al een rol (weet je nog de lp-speler achter de bar?0, bij CUE komen muziek, mooie wijnen en goed eten nog meer samen. In de highlights op de Instafeed van chef Kataras valt te zien dat er geshopt is naar een mixer van de Zwitserse handgemaakte instrumenten van Varia Instruments. En wat ik van de chef heb geproefd en gezien, zal CUE wel behoorlijk rock & roll worden. En gezien hun culinaire inspiratiereis door Japan verwacht (en hoop) ik ook nog meer Japans geïnspireerde gerechten terug te zien bij CUE. Bij Vanderveen serveerden ze natuurlijk al bijvoorbeeld een prachtige shokupan, maar wie weet wat er bij CUE op tafel komt!
CUE Amsterdam
Utrechtsestraat 37A
Amsterdam Centrum
Diner | drinks
Website
Openingstijden listening bar CUE Amsterdam:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag van 18.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 2.00 uur
Zondag gesloten
Ook interessant:
- Ik proefde de veelzijdigheid van rum en nu ben ik verslaafd
- Tula Amsterdam nieuwe all day Mexican cantina van de mensen achter Coba Taqueria
- Wijnbar CAFÉ à Côté is het jongere zusje van Petit Péché en CAFÉ Beurre
- Cosmo Tacos Amsterdam nieuwe taco pop-up in Amsterdam Noord van oud-chef Coba Taqueria
- Bureau Wijn Noord nieuwe wijnwinkel, kaaswinkel en koffiebar op het NDSM
Chef en sommelier Michelinrestaurant Vanderveen Amsterdam openen restaurant CUE in Amsterdam Centrum | na restaurant Vanderveen Amsterdam is er nu CUE Amsterdam | nieuwe toffe restaurants in Amsterdam