Taqueria Coba in Amsterdam Noord is een must go als je van echt goede taco’s houdt

De tijd dat je van die harde halve schelpen van maïs met een gehaktsausje en ragfijn gesneden ijsbergsla geserveerd kreeg als je taco bestelde is gelukkig voorbij. Inmiddels weten we allemaal dat een taco een zacht pannenkoekje van maïsdeeg is en dat die gekke harde schelpen bedacht zijn door de Amerikaanse keten Taco Bell. Mexicaanse taco’s of wat heb er onwaarschijnlijk veel van gegeten toen ik vorig jaar door Mexico reisde. Met een taco belly keerde ik huiswaarts met al die heerlijk getopte tortilla’s nog vers in het geheugen. Het liefste zou ik iedere week naar Mexico afreizen gewoon om een taco of tostada mee te pakken, maar helaas no es possible. Om dan toch mijn tanden in Mexicowaardige taco’s te kunnen zetten is Coba in Amsterdam Noord een goed adresje.

Coba Amsterdam taco Mexicaans

Mexicaanse ruigheid bij Taqueria Coba in Amsterdam Noord

Cactus plantjes, gehaakte kleedjes en kussentjes, bakstenen muren, bij Coba eet je niet alleen Mexicaans, je krijgt hier een echte Mexicaanse beleving. Terwijl het gebouw van buiten grijs en grauw is, is het binnen juist gezellig en knus. Best wel heel erg knap gedaan.

Mexicaans restaurant Coba Amsterdam

Het toffe aan Coba is dat er verschillende plekjes en hoeken zijn waar je even weg kunt kruipen. Zo zijn er verschillende lage banken waar je op chillstand kunt, er is een grote bar waar je fles aan neus met de mooiste flessen tequila en mezcal zit en door de zaak zijn houten tafeltjes verspreid waar je wat comfortabeler van je taco hapt.

Coba Amsterdam bar NoordTequila Coba Amsterdam Noord Taqueria Coba Amsterdam Noord Coba Taqueria Amsterdam Noord

Taco’s en bier

Tequilla’s, pilsjes, speciaal bieren, (bier)cocktails, taco’s en tostada’s dat is wat je op de kaart bij Coba aantreft. Met zomers weer kun je buiten op hun ruime terras je taco weg happen en op minder mooie dagen zit je binnen bijzonder goed. Dit is overigens wel een even-reserveren-plekje, want ondanks de enigszins verborgen locatie in Amsterdam Noord zit Coba bijna altijd vol.

Coba Amsterdam cocktails bier

Onder het genot van een Michelada en een speciaal biertje nemen we de kaart door. Een lastige keuze, want er staat behoorlijk wat fijns op. Maar we uiteindelijk gaan we onder andere voor de bloedworst en de pulpo.

Coba Taqueria Amsterdam Noord tacoCoba Amsterdam taqueria taco's

Taco's Amsterdam Coba Amsterdam Noord

Yum juicy

De taco’s zijn gemaakt van verschillende tortilla’s. Van blauwe en gele maïs en hebben mooie toppings en gave combinaties. Erbij komen verschillende zeer pittige tot minder pittige salsa’s die je over je topping heen kunt doen een squeeze limoen eroverheen en het Mexicaanse feest is compleet.

Coba Amsterdam Noord taqueria

Coba is een heerlijke laid back plekje in Amsterdam Noord om een loeigoede taco te eten. Heerlijk rauw en ongepolijst en het geeft je echt even het gevoel in één of ander Mexicaans dorpje beland te zijn. De taco’s zijn smaakvol en creatief en de tortilla’s ook zoals ze horen. Qua bediening was de ene helft van het personeel zo lief dat je ze het liefste wilde knuffelen en de andere helft juist weer afstandelijk en nogal directief in hun communicatie. Maar ach dan heb je toch nog een beetje het echte Amsterdamse gevoel aan de overkant.

Coba
Schaafstraat 4
Amsterdam Noord
Diner | drinks | terras
coba-taqueria.com

Openingstijden Coba:
Donderdag tot en met zondag van 18.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”82″]

Tags: Mexicaans restaurant Amsterdam | beste taco’s van Amsterdam | Mexicaans eten Amsterdam | tacorestaurant Amsterdam Noord

Translate»
Lees vorig bericht:
Ron Gastrobar Oriental Amsterdam De Tropen pop-up
Asian food lovers opgelet! Deze oriental pop-up wil je niet missen!

Toen ik hoorde dat chef Hans Ribbens van De Tropen Café en Restaurant Lees verder

Sluiten