Bijzondere cocktails drinken doe je bij deze mooie cocktailbar

Voor ‘even een cocktailtje doen’ ben ik zeker wel te porren. En laat Bluespoon in het Andaz Hotel nou een hele fijne cocktailbar hebben. Ik ben al regelmatig bij dit hotel te vinden omdat het wel heel erg fijn werken is in hun bibliotheek. En het is zeker geen straf om als ik mijn laptop heb dichtgeklapt om even door te rollen naar de open cocktailbar van het hotel.

Bijzondere cocktails drinken bij Bluespoon

Sowieso kijk ik altijd mijn ogen uit in dit prachtige hotel. Het is ingericht door designer Marcel Wanders en die weet altijd een soort van Alice in Wonderland te creëeren. Denk pompeuze stoelen, dramatische tafels en overdreven lampen. Echt zo tof. De bar heeft dezelfde Alice in Wonderland dip gekregen en wordt gerund door stoere chick Agnieszka Rozenska. Zij vertelt ons het één en ander over hun cocktailbar en leidt ons door hun mooie cocktailkaart. Zo vertelt ze ons dat alle cocktails op de kaart hun eigen creatie zijn.

Natuurlijk hebben ze ook de klassieke cocktails die iedereen kent. Maar die staan niet op de kaart, want tja een goede bartender kan die uiteraard voor je shaken vindt Agnieszka. Daarnaast willen ze hun gasten ook verleiden eens wat anders te proberen. Natuurlijk kun je weer die welbekende cosmo bestellen, maar ze vinden het te gek je te verrassen met bijzondere cocktails met niet alledaagse combinaties en smaken. En omdat ze zo dichtbij hun gasten staan kunnen ze precies zien hoe hun cocktails bevallen. Ze vinden het dan ook kicken als ze een blij verrast gezicht zien na hun experimental cocktail. Want ze experimenteren er graag op los bij Bluespoon. Zo hebben ze een cocktail ontworpen met avocadocrème erin. Je denkt huh? Maar deze kick ass cocktail is mijn favoriet van de avond.

Morning Iced Latte met espresso, chocolade, sinaasappel en Belsazar Red

El “Greengo” met tequila, ananas, basilicum en avocadocrème

Not so old Fashioned: Ananas, rum, kaneel en chocolade

Homemade cocktails bij Bluespoon

Wat ik zo ontzettend cool vind aan de bettere cocktailbars van nu is dat ze veel zelf maken. Zo ook bij Bluespoon. Head bartender Martin Eisma komt ook even buurten en vertelt dat ze de siropen zelf maken. Siropen met de smaken citrus-bergamot, gember-citroengras en aardbei-dragon gaan zo hop je cocktail in. ‘We houden niet zo van verspilling,’ weet Martin te vertellen. De overgebleven kruiden, citrusschillen en vruchten gebruiken ze dan ook om de siropen te maken. En als de kaart verandert en ze hebben spirits over, dan infuseren ze die met kruiden zodat ze ze weer kunnen gebruiken voor nieuwe cocktails.

Wat voor mij iets eten of drinken nóg een stukje leuker maakt is als de creator even aan tafel komt om te vertellen wat hij of zij heeft gemaakt. Bij Bar Bluespoon doen ze er nog even een schepje bovenop. Sommige cocktails bereiden ze aan tafel of maken ze voor je neus af. Martin vertelt dat hij gek is op bijzondere voorwerpen om de cocktails in te serveren. Hij schroomt er dan ook niet voor om een middagje vintage winkels af te struinen naar curieuze of gewoon bizar mooie voorwerpen. Vol trots toont hij ons zijn nieuwe aanwinsten voor de bar. En eerlijk gezegd merk ik dat ik extra geniet van mijn cocktail als je weet hoeveel liefde er in zowel de ingrediënten als de zoektocht naar het glas (of iets anders waar je uit drinkt) zit.

Het glas waarin deze mooie cocktail wordt geserveerd is eigenlijk een waxinelicht houder. Martin scoorde deze dezelfde middag bij een vintagezaak om de hoek.

Oh ja en als je trek hebt gekregen kun je ook wat lekkers te snacken bestellen. Ze hebben ook frikandel speciaal op de kaart staan. Ja ja met curry en ik kan je verklappen hij was minder fotogeniek (vandaar ook geen foto), maar wel heel erg smakelijk!

Bluespoon @Andaz Hotel Amsterdam
Prinsengracht 587
Amsterdam Centrum
Cocktailbar | drinks | borrelen

Openingstijden Bar Bluespoon:
Zondag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 8.00 uur tot 2.00 uur

[mapsmarker marker=”435″]

Tags: Cocktailbar Amsterdam Centrum | cocktail Prinsengracht | cocktailsdrinken Amsterdam Centrum

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Zo overleef je je cravings tijdens ADE

Oh yes laat de ADE feestjes maar beginnen. Lees verder

Sluiten