Eigenaar Sapporo RAMEN SORA opent Ramen Dining Bar Sora op de Albert Cuyp

Ramen Dining Bar Sora zegt je nu waarschijnlijk nog niets, maar het zou zomaar zo kunnen zijn dat dit straks één van je favoriete spots gaat worden voor een sessie Japans eten. Ik was laatst namelijk ramen noodles eten bij mijn favoriete ramenrestaurant in Amsterdam: Sapporo SORA Ramen. En eigenaar Fujita Shin kwam even gedag zeggen en vertelde mij dat hij een tweede zaak gaat openen op de Albert Cuypstraat. Ik vroeg hem of dit nieuwe restaurant dezelfde naam gaat krijgen als zijn eerste toko, maar hij wist mij te vertellen dat deze nieuwe Japanese foodspot Ramen Dining Bar Sora gaat heten.

Ramen Dining Bar Sora Amsterdam

Een izakaya is een Japanse low key gastropub en dat is wat deze dining bar gaat worden. Een plek waar Japanners na hun werk binnenwandelen om wat lekkers te eten en te drinken.En wie mijn interview met chef Shin heeft gelezen weet dat Sora lucht betekent en dat dit ook tegelijkertijd de naam is van zijn zoon is. En chef Shin gaat dus nu midden op de Albert Cuypstraat, op nummer 210 om precies te zijn, een Japanse gastropub openen. ‘I think I will open in the beginning of November,’ zegt Shin.

Ramen noodles en Japanse bites

Natuurlijk wil ik van de chef en eigenaar weten wat er op het menu komt te staan bij Ramen Dining Bar Sora. Uiteraard krijgen zijn inmiddels bij alle ramen noodles liefhebbers bekende ramen noodles een plek op de kaart. Maar daarnaast kun je bij deze nieuwe Japanse food spot in de Pijp ook binnenhoppen voor gerechten die je alleen in Japan kunt eten. Denk aan traditionele gerechten, regionale gerechten, hele unieke Japanse gerechten, maak ook super creatieve gerechten. Yummm dat klinkt goed.

En Ramen Dining Bar SORA is nu open! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon bij Sapporo RAMEN SORA binnenrollen en je storten op een dampende kom noedelsoep. Zowel ’s middags als ’s avonds staat de ramen broth op het vuur. Oh en vandaag probeerde ik de spicy vega ramen noodles (voorgaande keren ging ik steeds voor de tonkotsu) en die was ook heel erg fijn.

Wist je dat sterrenchef Han Ji binnenkort een Umami by Han Amsterdam opent? Bij deze nieuwe fine Asian food spot kunnen we knappe en tongstrelende gerechten verwachten.

Ramen Dining Bar Sora
Albert Cuypstraat 210
Amsterdam de Pijp | Oud-Zuid | Zuid
Diner

[mapsmarker marker=”436″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Cocktails drinken Amsterdam Bluespoon
Bijzondere cocktails drinken doe je bij deze mooie cocktailbar

Voor 'even een cocktailtje doen' ben ik zeker wel te porren. Lees verder

Sluiten