Cornerstore Amsterdam serveert creatieve gerechten in een te gekke setting

Toen ik in Tokio was, was ik meteen weg van de listening bars.

Een grote kans dat je nog nooit van dit fenomeen gehoord hebt. Het gaat als volgt: Terwijl de barman de ene na de andere elpee opzet (uit de meestal zeer uitgebreide vinylplatencollectie) hangen gasten nonchalant aan de bar aan één of andere Japanse whisky of cocktail te nippen. Het publiek is vaak onwaarschijnlijk hip en het tempo ligt wat lager om te genieten van de deuntjes uit de luidsprekers en de zorgvuldig ingeschonken drankjes. Ben je een keer in Tokio, zeker eens uitproberen! Je kunt je dus wel voorstellen hoe te gek ik het vond toen ik hoorde dat er een heuse luisterbar in Amsterdam zou komen. Deze bar kwam in Amsterdam Noord en kreeg de naam cornerstore.

Barhangen met een vin naturel

De buitenkant van cornerstore lonkt niet direct, maar eenmaal binnen hangt er een chille en relaxte sfeer. Achterin de zaak bevindt zich de open keuken en links de opvallende bar. Er is al een aardige lp-collectie aangelegd, maar er is nog ruimte voor uitbreiding. We mogen kiezen: of één van de vele tafeltjes in de grote ruimte of een plekje aan de bar. De bar uiteraard want ik ben fan van barhangen. Al snel zitten we comfortabel met een fijn glaasje vin naturel.

De kaart is opgedeeld in vier categorieën: snacks, skewers, pickles en plates. Stuk voor stuk perfect om te delen met je tafel- of bargenoten. Maar als je niet wilt delen, kan dat natuurlijk ook. We laten een paar gerechten aanrukken en worden getrakteerd op een feest die ons nog lang zal heugen. We eten een op de bbq getoaste brioche dat met geitenboter en zeekraalzout komt, een spiesje met botermals lamsvlees dat is gemarineerd in kruiden, mooie rokerige little gem met langoustine crème en Thaise basilicum en een spannende gerecht van aubergine met macadamia noten op een stokje. Wat ik leuk vind aan cornerstore is dat ze lekker hun eigen ding doen, geen crowdpleasers, maar goed uitgevoerde gerechten met hier en daar een Japanse twist.

Ook is de bediening, snel, kundig en vriendelijk. De sfeer is heerlijk levendig en knus tegelijk. Cornerstore is een fijne plek waar ik zeker nog vaker terug zal komen.

cornerstore Amsterdam
Papaverweg 11
Amsterdam Noord
drinks | diner

Openingstijden cornerstore Amsterdam (let op kan veranderen ivm de coronamaatregelen):
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag van 17.00 uur tot 22.00 uur
Zondag gesloten

Plan je route naar cornerstore Amsterdam

Ook interessant:

cornerstore nieuwe hotspot in Amsterdam Noord | listening bar in Amsterdam | restaurant bar cornerstore | Japans geïnspireerde bar restaurant op de Papaverweg in Amsterdam Noord

Translate»
Lees vorig bericht:
Joris Bijdendijk opent Wils Bakery Café nieuwe bakkerij en café in Amsterdam Zuid

Wat hebben een kimchi kroket, paté en croute en een burnt Basque cheesecake met elkaar gemeen? Lees verder

Sluiten