Joris Bijdendijk opent Wils Bakery Café nieuwe bakkerij en café in Amsterdam Zuid

Wat hebben een kimchi kroket, paté en croute en een burnt Basque cheesecake met elkaar gemeen?

Ze zijn alledrie gruwelijk lekker en verkrijgbaar bij Wils Bakery Café, de nieuwe bakkerij en café van sterrenchef Joris Bijdendijk. Sterrenzaak Wils zit op de derde verdieping aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid en daar wordt dus as we speak op de begane grond gebouwd aan een bakkerij en café waar je kunt lunchen, dunchen, borrelen of dineren.

Lunchen en brood voor thuis

Van woensdag tot en met zaterdag kun je bij de nieuwe bakkerij aan het Stadionplein vanaf 12.00 uur neerploffen voor een (uitgebreide) lunch. Zoals je al watertandend las, ze hebben een kimchi kroket, paté en croute, burnt Basque cheesecake op het menu staan, maar ook de Reuben sandwich, een aspergequiche, hun beste uitvoering van de schnitzel, slavink van konijn, slakken in kruidenboter, softijs en nog veel meer. Natuurlijk vergezeld met een goed glas wijn. Sommelier Barbora schenkt je met alle liefde een bijpassend wijntje in.

Ontspannen en low key is wat Wils Bakery Café gaat worden: een plek waar ambacht en de gezelligheid á la een Franse bistro elkaar ontmoeten.

Heb je geen tijd om te blijven plakken? Je kunt bij de nieuwe bakkerij ook langs poppen voor brood van bakker Max, patisserie van patissier Tania of een lunch to go.

Blijf hangen voor het diner

Kun je maar geen genoeg krijgen van al die mooie baksels en bourgondische creaties? Blijf dan gewoon voor het diner. Je hebt een Wils Bakery Café driegangenmenu voor €35 per persoon en krijgt dan het volgende voorgeschoteld: spitskool met vadouvan en gerookte beurre blanc, slavink van konijn, akkerpaddenstoel en Madeirasaus of een ravioli met burrata, truffel en Parmezaanse kaas, huisgemaakte softijs met karamel of burnt Basque cheesecake. Liever á la carte dineren? Dat kan ook!

De opening van Wils Bakery Café staat gepland op woensdag 2 februari 2022. Maar reserveren kan nu al.

Wils Bakery Café
Stadionplein 24 – begane grond
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | Stadionbuurt
Lunch | brunch | dunch | drinks | diner

Reserveer een tafel

Openingstijden Wils Bakery Café:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 21.00 uur
Zondag gesloten

Parkeren kan gemakkelijk bij parkeergarage Olympisch Stadion. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend en bereikbaar vanaf de Laan der Hesperiden.

Plan je route naar Wils Bakery Café

Ook interessant:

Foto’s: Wils Bakery Café

Michelinchef Joris Bijdendijk opent bakkerij en café Wils Bakery Café op het Stadionplein in Amsterdam Zuid | nieuwe bakkerij Amsterdam Zuid

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Coulisse Amsterdam nieuwe hotspot
Zet deze restaurants maar op je bucketlist voor 2022

De horeca mag eindelijk weer open! Halleluja! Lees verder

Sluiten