Côte Wispe binnenkort nieuw op de Weesperzijde in Oost

Côte Wispe is in de maak. Vandaag ontdekte ik bij toeval dat deze nieuwe spot op de hoek van de Weesperzijde en Gijsbrecht van Aemstelstraat in Amsterdam Oost komt. Tijdens mijn fietstocht naar restaurant Jacobsz trapte ik langs de Weesperzijde 85 en wat zag ik? Het pand waar Tapas de Arroyo altijd zat krijgt een facelift. En dan heb ik het niet over een kleine tweak, nee nee het gaat hier om een flinke metamorfose.

Één van de eigenaresses Manuela Uijtdewilligen staat toevallig een foto te maken van het pand in de steigers (als je naar hun laatste foto op Facebook kijkt zie je mij zelfs op de foto staan haha) weet mij te vertellen dat hun bar/restaurant een beetje het sfeertje van Morgan & Mees moet krijgen. En laat ik dat nou toevallig een wel heel erg stijlvolle en fijne plek vinden (en ik denk met mij vele anderen).

Côte Wispe op de Weesperzijde

Wist je dat Wispe een van de oudste benamingen voor de stad Weesp is. En Côte Wispe zit op de Weesperzijde…dus waarschijnlijk komt daar de naam vandaan.

Côte Wispe wordt een bar en restaurant waar je in de vroege uurtjes (ze gaan al om 8.00 uur open) kunt binnenrollen voor een kop koffie en een croissantje of een ander fijn ontbijtje. Geen tijd om te blijven? Je kunt ook een coffee-to-go krijgen.

Lunchen of uitgebreid tafelen

En ook de rest van de dag kun je blijven plakken bij Côte Wispe. Bijvoorbeeld voor een snelle of juist easy going lunch, maar ook voor een borrel met speciaal bieren, wijnen en/of cocktails. En vanuit de borrel kun je zo hops door naar het diner. En ik hoop dat er net zoals toen je er nog tapas kon eten ruimte wordt gemaakt voor een terras, want aan de Weesperzijde zonnestralen vangen is natuurlijk wel een van de fijnere dingen in het leven.

Feesten en events

Côte Wispe is mede mogelijk gemaakt door een crowdfunding en op hun campagnepagina kun je de plannen lezen die ze hebben zodra hun bar restaurant opengaat. Denk aan oester- en cocktailavonden, kookworkshops, feestjes tijdens belangrijke voetbalwedstrijden, live bandjes tijdens koude winteravonden, maar je kunt ook je eigen feestje bouwen in de aparte ruimte.

Deze nieuwe spot aan de Weesperzijde gaat 8 maart open.

Wow! Er komt een giga restaurant van 500 m2 in de oude Diamantbeurs aan het Weesperplein.

Côte Wispe
Weesperzijde 85
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | borrel | diner | fijn terras

Openingstijden Cote Wispe:
Maandag tot en met zondag van 8.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”491″]

Tags: Bar restaurant Weesperzijde | nieuw restaurant Weesperzijde | Cote Wispe Amsterdam | nieuw restaurant Amsterdam Oost

Translate»
Lees vorig bericht:
Winehouse SOMM Amsterdam wijnbar
Wijnbars waar je te gek kunt eten. I love it! Daarom staat deze spot op mijn favorites list

Er komen steeds meer wijnbars, een ontwikkeling waar ik als wijnliefhebber rete enthousiast van word. Lees verder

Sluiten