Massalia restobar is het allernieuwste en spannende project van chef Angelo Kremmydas.
Op het Beukenplein in Amsterdam Oost in het pand waar voorheen Rotisserie Oost en Mama Dough zaten, vind je de nieuwe Grieks geïnspireerde restobar waar je naast een vorkje prikken ook terecht kunt voor wijn, cocktails en een goede vibe. Chef Kremmydas heeft Griekse roots en bij het nieuwe Massalia kun je genieten van ‘zijn Griekse keuken’. Ik heb in het verleden al vaker van Angelos kookkunsten mogen proeven. Zo lunchte en dineerde ik heerlijk bij Gitane Amsterdam, dat vorig jaar voorjaar open ging op de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West en genoot ik van zijn gerechten uit het Midden-Oosten bij het inmiddels gesloten restaurant Nacarat van sterrenchef Ron Blaauw. Kremmydas heeft vroeger ook bij Nopi, het restaurant van Ottolenghi gekookt. Geen verkeerde culinaire carrière, toch? En sinds deze zomer kan hij Massalia aan zijn cv toevoegen.
Ik at deze zomer op het terras van Massalia en werd op slag verliefd van de mooie pure smaken. Iedere gerecht heeft een fijn zuurtje (en daar hou ik zo van!). Chef en eigenaar Angelo raadde ons de op en top Griekse gerechten aan die hij vroeger als klein jongetje in Griekenland al at en die je niet makkelijk ergens anders in Amsterdam kunt eten. Dat lieten we ons geen tweede keer zeggen en al snel smikkelden we van de koulouri (een ringvormig Grieks broodje met sesam) met tarama (smeersel gemaakt van de kuit van kabeljauw, aardappel en citroen) en daslookolie, terrine van octopus, gebrande sivripepersalsa, kappertjes en kruidensalade en courgettekroketjes met groene tzatziki. Wauw wat een smaakexplosies! Heerlijk! Daarna moesten we natuurlijk ook de inmiddels bekende côte de boeuf op z’n Grieks proberen. Wat er Grieks aan is? Nou, het rundvlees van de bbq wordt geserveerd met ingelegde, kruiden en citroen. Echt een genot om van te eten. En ook nog eens supergezellig om samen met je tafelgenoten van te eten.
In de weekenden kun je ook overdag terecht bij deze nieuwe hotspot en de zaak heeft ook een prachtig en zonnig terras. In de zomer kun je van Frans-Griekse lekkernijen genieten in het zonnetje met een zomers wijntje erbij en op koude dagen zit je binnen heerlijk bij deze mooi gesmoelde zaak. Want jemig wat ziet het er weer gelikt uit!
Bekijk hieronder de reels van mijn bezoek aan Massalia Restobar
Massalia Restobar
Beukenplein 21
Amsterdam Oost
Lunch | diner | fijn terras
Openingstijden Massalia Restobar:
Maandag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Plan je route naar Massalia Restobar
Dit vind je misschien ook wel interessant:
- Ik proefde de veelzijdigheid van rum en nu ben ik verslaafd
- Tula Amsterdam nieuwe all day Mexican cantina van de mensen achter Coba Taqueria
- Wijnbar CAFÉ à Côté is het jongere zusje van Petit Péché en CAFÉ Beurre
- Cosmo Tacos Amsterdam nieuwe taco pop-up in Amsterdam Noord van oud-chef Coba Taqueria
- Bureau Wijn Noord nieuwe wijnwinkel, kaaswinkel en koffiebar op het NDSM
Foto: screenshot Instagram feed van Massalia restobar
Nieuwe restobar op het Beukenplein in Amsterdam Oost | Massalia restobar is de nieuwste zaak van chef Angelo Kremmydas | nieuwe zaken in Amsterdam | Grieks-Frans restaurant opent op het Beukenplein