De Koffieschenkerij het schattigste koffietentje in de Oude Kerk

Ken je dat? Van die gelukzalige momentjes waarin je je beseft dat je een pareltje hebt ontdekt? Dat gevoel had ik toen ik het über schattige koffietentje De Koffieschenkerij. Verborgen tussen al het toeristisch geweld van de Wallen is dit koffietentje in de Oude Kerk op de Oudekerksplein een oase van rust en knusheid je in de Oude Kerk.

Het mooie tuintje met zonnig terras van De Koffieschenkerij is moeilijk te weerstaan…

dekoffieschenkerijamsterdamwallen

Koffie van Bocca

Wat maakt een koffiespot tot een plek om vaker koffie te leuten? Allereerst loeigoede en lekkere koffie. En laat De Koffieschenkerij dat nou net hebben. Dagelijks worden de geroosterde koffiebonen van Bocca Coffee door de barista’s omgetoverd tot heerlijke dampende kopjes koffie. Want de liefde voor koffie staat voorop en dat proef je!

Heerlijke taartjes

En als je dan toch je smaakpapillen aan het trakteren bent op wat lekkers neem er dan ook een zoete snack bij. De keuze is er reuze bij De Koffieschenkerij. Wat dacht je van zelfgemaakte kokosmakronen, ambachtelijke taarten, brownies en verse appeltaarten?

Amsterdam de Koffieschenkerij centrum dekoffieschenkerijtaartengebak

En laten deze appeltaarten niet zomaar de eerste de beste zijn. Ze worden gebakken door de zoon van de bekende appeltaartenbakker Winkel 43. Ze zien er goed uit niet?..

dekoffieschenkerijamsterdamappeltaart

Kies je plekje en genieten maar

Het fijne aan deze koffiezaak is dat er genoeg knusse hoekjes en leuke plekjes zijn om je lekker terug te trekken en te genieten van het lekkers dat je net hebt gehaald aan de bar. Beneden in de mooie kamer, boven op de zachte bank of aan een tafeltje met een mooi uitzicht over de gracht.

dekoffieschenkerijamsterdamoudekerk dekoffieschenkerijamsterdamoudekerkcentrum De Koffieschenkerij Amsterdam centrum wallen lunch

Lokale producten met een verhaal

De Koffieschenkerij maakt gebruik van lokale en bewuste producten: Brood van BBROOD, vleeswaren van Slagerij De Wit in Amsterdam oost, de zalm van de Amsterdamse Frank´s Smoke House en de verse soepen van Not For Sale (een stichting die de uitbuiting van mensen tegengaat).

dekoffieschenkerijamsterdamgingerbeer dekoffieschenkerijamsterdamlunchsoep

De Koffieschenkerij, ontstaan uit passie

Een heerlijke plek om je even terug te trekken, dat is De Koffieschenkerij. Eigenaren Job Oosting en zijn vrouw Anne zijn echte horecatijgers (ze kennen elkaar van de hotelschool en hij heeft ervaring opgedaan bij restaurant Merkelback in Park Frankendael) en al hun ervaring en passie  hebben ze in hun culinaire creatie gestopt. Dat voel je en proef je. Deze spot kan zeker op je lijstje van koffietentjes om vooral vaker te komen!

dekoffieschenkerijtuinterrasamsterdam De Koffieschenkerij Amsterdam centrum wallen lunch taart thee fris

De Koffieschenkerij
Oudekerksplein 27
Amsterdam Centrum | De Wallen
facebook.com/koffieschenkerij

Ontbijt | koffie | lunch | terras

Openingstijden De Koffieschenkerij:
Maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur

[mapsmarker marker=”122″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Brouwerij Troost Westergas
Bierbrouwerij Troost Westergas binnenkort in Westerpark

Ben je altijd wel te porren voor een lekker (speciaal) bier? Ben je ook nog eens fan van de biertjes...

Sluiten