Deze fruits de mer pop-up in De Hooischuur wil je niet missen

Weet je nog dat je afgelopen zomer tussen de wijngaarden fruits de mer kon smullen?

Nou de fruits de mers zijn terug, maar dit keer niet tussen de wijnranken, maar in De Hooischuur! Bedenkers Joost van den Branden en Kiki Bosman waren vastbesloten hun uitverkochte zomereditie een winters vervolg te geven, maar tja vindt maar eens een spot dat de wijngaarden evenaart. Maar het is ze gelukt, want ergens tussen Amsterdam Noord en Broek in Waterland troffen ze een leegstaande melkveebedrijf aan. Minstens zo uniek, minstens zo landelijk en misschien nog wel leuker dan de zomerse editie. Het nieuwe toneel voor deze te gekke pop-pop is een historische hooischuur in Amsterdam waar ze het deze winter extra knus gaan maken. Op z’n Frans welteverstaan. Compleet met goed gevulde visplateaus, glazen gevuld met Franse wijntjes, sfeerlichtjes en plattelandse gezelligheid.

Wil je deze fruits de merfestijn niet missen? Reserveer dan snel je tafeltje.

Rondleiding en fruits de mer lunch

Voordat de gasten aan tafel gaan krijgen ze eerst een korte rondleiding van boer Gert. En daarbij hoort natuurlijk een aperitief en kaas gemaakt van het melk uit eigen stal. Daarna gaan de gasten aan tafel tussen de hooibalen en zorgt chef Van den Branden voor een warme bisque met truffelboter en baguette, een feestelijke fruit de mer plateau met vis uit het seizoen en als afsluiter een crème brûlée. 

‘’We richten de zondagmiddag in zoals wij ‘m het liefst zien: gezellig tafelen in een knusse setting met een uitgebreide lunch en goede Franse wijn, om vervolgens – na een eventuele wandeling door het mooie Waterland – voldaan neer te ploffen op de bank’’, aldus chef Joost.

Fruits de Mer in de Hooischuur maakt haar debut op 5 december en popt vervolgens de zondagen daarna op. Je kunt kiezen om te beginnen om 12.30 uur of om 13.00 uur. De lunch met alles erop en eraan kost €80 per persoon.

Fruits de mer pop-up in De Hooischuur Amsterdam
Liergouw 78B
Amsterdam Noord
Lunch | late lunch

Reserveer je plekje

Plan je route naar De Hooischuur Amsterdam

Ook interessant

Translate»
Lees vorig bericht:
Vliegen naar Mexico

Heb jij altijd al naar Mexico op vakantie willen gaan? Het land van de samba, de witte stranden, de turqoise...

Sluiten