Vliegen naar Mexico

Heb jij altijd al naar Mexico op vakantie willen gaan? Het land van de samba, de witte stranden, de turqoise zee en natuurlijk de rijke historie.

Er zijn nog altijd plaatsen te bezoeken waar de indrukwekkende Maya cultuur terug te zien is, zoals de stad Coba. Ook het religieuze centrum van de Maya cultuur, Chichén Itzá, is iets wat je zeker gezien moet hebben als je daar bent. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe kom je in dit prachtige land? Omdat je vanuit Europa de Noordelijke Atlantische Oceaan moet oversteken, gebeurt dit standaard met het vliegtuig. Wij gaan je wat meer vertellen over het vliegen naar Mexico en alles wat daarbij komt kijken!

Vluchten vergelijken

Voordat je gaat vliegen kiezen veel mensen ervoor om vluchten te gaan vergelijken op basis van prijs, reistijd en luchtvaartmaatschappij. Ook het kiezen van de luchthaven van vertrek is belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om de meest dichtbijzijnde luchthaven te kiezen, afhankelijk van waar in Nederland of België je woont. Soms is het veel goedkoper om vanaf een andere luchthaven te vliegen. Zo kost een directe vlucht met KLM van Schiphol naar Mexico-stad in het hoogseizoen ruim € 2000, terwijl als je vanaf Düsseldorf Airport vliegt met een tussenstop in Amsterdam, je slechts € 1000 kwijt bent. Dat is dus de helft van het geld en de vlucht van Amsterdam naar Mexico-stad is gewoon hetzelfde. Het is dus zeker de moeite waard om dit eens te bekijken, zodat je een hoop geld kunt besparen!

Parkeren Dusseldorf Airport

Als je dan aan de hand van het prijsverschil ervoor kiest om te vliegen vanaf Düsseldorf Airport, rijd je hier waarschijnlijk naar toe met de auto. Als je op reis bent wil jij je vooral geen druk hoeven maken om je auto en daarom raden we aan om een betrouwbare parking te reserveren voor je auto. Sowieso is het verstandig om een parking airport Dusseldorf vooraf te reserveren, omdat dit flink wat geld kan schelen. Je kunt kiezen uit shuttle en valet parkings, waardoor je altijd kunt kiezen wat bij jou past. Wil je uitstappen bij de luchthaven en niet zelf te hoeven parkeren? Kies dan voor valetservice. Wil je gewoon de goedkoopste optie, waarbij je met een shuttlebus naar de luchthaven wordt gereden? Ga dan voor een parking met shuttleservice.

Bestemmingen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om binnen Mexico nog door te vliegen, maar het handigste is om met maximaal één tussenstop te reizen. Hoewel het misschien goedkoper is om met twee tussenstops te vliegen, ben je hier wel veel tijd aan kwijt. Tijd die je natuurlijk veel liever besteed op het hagelwitte strand in Mexico.

Mexico-stad

De ligging van 2240 meter boven zeespiegel en de omringing van vulkanen zoals Popocatépetl maakt Mexico stad één van de meest bijzondere hoofdsteden ter wereld. De snelste vlucht vanaf Düsseldorf Airport naar hoofdstad Mexico-stad is bijna 14 uur, waarbij er een tussenstop van een uur is in Amsterdam met KLM. Ook met luchtvaartmaatschappijen zoals AirFrance en Lufthansa duurt de totale reistijd ongeveer 15 uur, waarbij er een tussenstop wordt gemaakt in Parijs of Frankfurt.

Cancún

Er wordt door toeristen ook veel gevlogen naar de stad Cancun aan de oostkust, nabij Cuba. Dit is de  ideale bestemming voor een Mexico strandvakantie. Net als bij Mexico-stad wordt er vanuit Düsseldorf naar Amsterdam gevlogen, waarna er doorgevlogen wordt naar Cancún en dat allemaal in zo’n 13 uur. Buiten het hoogseizoen kost dit bijna € 1000 voor een KLM vlucht, terwijl een directe vlucht van Amsterdam naar Cancun rond de € 1800 komt bij dezelfde luchtvaartmaatschappij. Er gaat ook een vlucht van Dusseldorf naar Cancun met één tussenstop in Frankfurt, waardoor je in totaal 15,5 uur onderweg bent met de luchtvaartmaatschappij Condor. Een ticket in het laagseizoen heb je dan al rond de € 600.

Foto credits: Jorge Zapata

Dit artikel is geschreven door gastblogger Nikki Koopman

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant VanderVeen Amsterdam Zuid dunchen
Dunchen? Dit zijn de leukste dunchrestaurants van Amsterdam

Dunchen, oftewel uitgebreid dineren maar dan tijdens de late lunch, is het nieuwe lunchen nu de restaurants vanwege de nieuwe...

Sluiten