Kleurrijke en verrassende gerechten bij nieuwe Peruaan NAZKA

NAZKA laat Amsterdam kennis maken met Peruaans eten op fine dining niveau.

Peruaans eten is niet iets nieuws in Amsterdam. We hebben al een aantal Peruaanse restaurants en tegenwoordig prijkt er op ieder trendy menukaart wel een variant van ceviche of een gerecht dat een gooi doet richting dit vis-gegaard-in-zuur-gerecht.

Peruaans restaurant NAZKA op de Van Woustraat

Maar door wat vis in zuur te garen heb je niet gelijk een mooi gerecht. En dat weten ze bij NAZKA maar al te goed. Voor eigenaren Raul Lansink en Christian Motte is ceviche niets nieuws. Beide mannen hebben Peruaans bloed door hun aderen stromen en nemen hun liefde voor de Peruaanse keuken behoorlijk serieus. Toen Raul weer eens een keertje in Lima was zag hij tafels vol met gezellige eters samen genieten van heerlijk Peruaans eten dacht hij, dit wil ik in Amsterdam. En zo geschiedde. Na een lange zoektocht naar het ideale pand stuitte hij op het hoekpand in de Van Woustraat (kruising met de Van Ostadestraat) en zo begon het NAZKA avontuur. Chef Motte heeft al behoorlijk wat ceviches op tafel getoverd en samen vuren ze culinaire Peruaanse creaties hun restaurant in.

Peruaans restaurant NAZKA Amsterdam

Fine dining Peruaanse gerechten

NAZKA gaat officieel aanstaande zaterdag open. Maar gisteren was ik één van de lucky few die de nieuwe gerechten mocht voorproeven.

NAZKA Amsterdam Peruaans restaurant

We begonnen met een tequeños, en filodeegrolletje met drie gerookte kazen (edammer, cheddar en feta) en avocado puree. Wauw dit is een goed begin van de middag! Ook het traditionele hapje anticuchos (een stukje runderhart) is waanzinnig. En dat is wat je bij NAZKA kunt verwachten. Traditionele Peruaanse smaken en bereidingswijzen gemixt met Aziatische smaken. Wat velen niet weten (ik tenminste tot voor kort niet) is dat de Peruaanse keuken behoorlijk wat invloeden van de Japanse en Chinese keuken heeft gehad en dat proef je dus terug in de knappe gerechten van NAZKA.

ceviche NAZKA Amsterdam
ceviche classico: rauwe zeebaars gegaard in limoensap met Peruaanse ‘aji amarillo’ peper, cancha (geroosterde mais) en gekookte choclo ‘giant white corn’, ui, koriander en zoete aardappelpuree

We beginnen met een klassieke ceviche. Het bewijs hoe mooi in balans een goed cevichegerecht kan zijn. De vis is prachtig gegaard en de tijgermelk mooi zuur zonder té te zijn. De puree van zoete aardappel zorgt voor wat extra balans en de maïs geven het gerecht textuur. Prachtig!

Peruaans eten vegetarisch NAZKA
gefrituurde aubergine met een korst van maisbloem met citroen, honing, gerookte Griekse yoghurt met een saus van aji panca, miso en hoisin, geroosterde Padron pepers, gebrande pinda’s en koriander

Het tweede gerecht is mijn favoriet. De aubergine is nog zo mooi beetgaar en heeft daardoor iets vlezigs. En dat combineert weer prachtig met de gerookte Griekse yoghurt en gruwelijk lekkere saus. En dan die pindacrunch…wauw my mind is blown. Dit gerecht klopt gewoon en het is zo’n gerecht waarvan je meer en meer wilt. Oh en dit is dus een vega dish. Op de kaart van NAZKA zul je behoorlijk wat vegetarische gerechten terug vinden.

Peruaans restaurant NAZKA Van Woustraat de Pijp Amsterdam
tacu tacu met zeevruchten; garnaal, inktvis, tarbot, rijst met een saus van krab, een kwarteleitje, een criolla salsa van rode ui, tomaat, limoensap en koriander en een partje limoen

Het volgende gerecht is voor mij pure comfort food (maar dan wel mooi opgemaakt). Echt waanzinnig lekker.

Peruaans eten in Amsterdam NAZKA
omo saltado: diamanthaas met de peruaanse knolgewassen oca, olluco, mashua met rode ui, tomaat, koriander in pisco en sojasaus

Ook carnivoren komen aan hun trekken bij NAZKA. Het roergebakken diamanthaas gerecht is er wederom eentje om je vingers bij af te likken.

Peruaans restaurant de Pijp Amsterdam NAZKA

We eindigen met een Peruvian mess; quinoa ijs, wagatai en kruiden granita van huacatay (zwarte Peruaanse mint), koriander en limoen, aardbei, meringue en slagroom van Peruaanse cacao. Ik ben vooral onder de indruk van het ijs van geroosterde quinoa. Dit is verrukkelijk!

NAZKA Amsterdam Peruaans restaurant Van Woustraat

Wat is dit een heerlijke plek! Bij deze goed gesmoelde zaak kun je waanzinnig eten. De smaken en combinaties zijn verrassend, de ingrediënten zijn fantastisch en de bediening superlief. Daarnaast schenken ze mooie wijnen. Ik ga hier snel weer eens buurten.

NAZKA Van Woustraat Peruaans restaurant Amsterdam

In het begin kun je bij NAZKA alleen een menu bestellen, maar vanaf juli kun je ook á la carte bestellen. En binnenkort krijgt NAZKA ook een terras aan de Van Woustraat. Hoe heerlijk is dat? Lekker buiten op het terras een ceviche eten?

NAZKA
Van Woustraat 120 (de ingang zit op de Van Ostadestraat 352-354)
Amsterdam De Pijp | Oud-Zuid | Zuid
Diner | terras
Bekijk hun website

Openingstijden NAZKA:
Dinsdag tot en met zondag van 18.00 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”160″]

Tags: Peruaans restaurant in Amsterdam | nieuw Peruaans restaurant in de Pijp | Peruaans fine dining | waar kun je Peruaans eten in Amsterdam? | waar kun je ceviche eten in Amsterdam?

Translate»
Lees vorig bericht:
Matcha Mafia bar Amsterdam vegan
Matcha Mafia is je nieuwe pitstop voor een matcha fix

Matcha Mafia is waar je moet zijn als je op zoek bent naar matcha food & drinks of een andere...

Sluiten