DIM SUM NOW nieuw in de Pijp (PERMANENT GESLOTEN)

Oh yeah, het wachten is voorbij. DIM SUM NOW in de Pijp is open for business! Op de Ferdinand Bolstraat valt de grote glazen pui met de letters DIM SUM NOW meteen op. ‘Baskets of steamy goodness’ prijkt erboven, dat belooft veel goeds!

dim-sum-now-amsterdam-de-pijp

Wat is het een mooie zaak geworden! Clean en stijlvol en toch gezellig door de zachte kleuren en verschillende lichtpunten. Je kunt op diverse plekken even wegkruipen om te genieten van je Asian snacks. Aan de bartafel aan het raam met uitzicht op tout Amsterdam of bijvoorbeeld aan de lange aanschuiftafel achterin de zaak.

dim-sum-now-amsterdam-ferdinand-bolstraat

DIM SUM NOW dumplings

Oh my wat hou ik toch van dumpings. Al toen ik een kleine Sam was aten we dit ieder weekend als lunch. Want ja, dim summen doen Chinezen ’s morgens of ’s middags.

Bij DIM SUM NOW heb je lekker veel keus. Kalfs, kip, vis, veggie of met varkensvlees. In samenwerking met een dim sum maker hebben ze de Aziatische one bites zelf ontwikkeld. En het fijne is dat deze dumplings geen vetsin bevatten! Dus ze zijn een stuk gezonder!

dim-sum-now-amsterdam-dumplings

Gyoza bij DIM SUM NOW

Wat is zo lekker vind aan gyoza is het krokante korstje. Dat maakt het hapje extra chewy. Bij DIM SUM NOW kun je kiezen uit verschillende gyoza: Gevuld met varkensvlees, vis en garnalen, kip, eend en spinazie. Vooral de duck gyoza is to die for. Ja ja, dan wordt sharing opeens best daring, want deze amazing bites wil ik eigenlijk niet delen, ze zijn te goed!

dim-sum-now-gyoza

Gestoomde buns en pakketjes

Tijd voor stoommandjes gevuld met yummy verse buns. Jaah dit is toch echt wel een foodie heaven. Super zachte verse broodjes met heerlijke vulling, I’m a happy camper.

dim-sum-now-shanghai-bun

Zoals mijn moeder ze vroeger tevoorschijn toverde: Lotus bladeren gevuld met sticky rice en vlees en vis. Zo heerlijk!

dim-sum-now-lotus-leaf dim-sum-now-sticky-rice-lotus-leaf

En dan toch wel mijn old time favourite: De cha siu bao of zoals ze hem hier bij DIM SUM NOW noemen de bbq bun. Een heerlijk zacht gestoomd broodje gevuld met gemarineerd en geroosterd varkensvlees. In Hong Kong staan deze broodjes altijd te stomen in de etalage en dan sta ik er altijd met grote ogen naar te kijken. Wat ben ik blij dat ze hier op de kaart staan! En niet geheel onbelangrijk, dus vulling is zoals ik hem graag heb lekker juicy en goed op smaak. Nice!

dim-sum-now-asian-bundim-sum-now-cha-siu-bao

Alhoewel ik fan ben van hartige dim sum, ben ik ook verzot op de zoete hapjes. Zoals gestoomde lotus broodjes of gelei van waterkastanje. Dat bij DIM SUM NOW de custard buns met gecondenseerde melk op de kaart staan vind ik dan ook waanzinnig! Deze zachte delish broodjes zijn een perfecte afsluiter van een heerlijk maaltje.

dim-sum-now-asian-food-bun dim-sum-now-aziatischdim-sum-now-amsterdam

Take out dim sum

Over drie weken kun je bij DIM SUM NOW ook je ready to eat portie dim sum afhalen om thuis of op kantoor op te eten. Tot die tijd kun je natuurlijk ter plekke je Asian meal oppeuzelen of een easy cook pakketje meenemen om thuis te stomen. Hoe fijn en easy is dat?

dim-sum-now-aziatisch-asian-amsterdam DIM SUM NOW Amsterdam

O o o, wat is DIM SUM NOW toch een foodie heaven. Tenminste als je van Aziatisch eten houdt en niet vies bent van een beetje mix and matchen en delen. Want dat is natuurlijk wel het allerleukste om te doen. Van alles wat proberen en gezellig met je tafelgenoot/-genoten opsmikkelen. De lange tafel achterin leent zich uitstekend voor een grote(re) groep. En het is ook nog eens bijzonder betaalbaar om hier een hapje te eten. Één ding is zeker, DIM SUM NOW I’ll be back for more!

DIM SUM NOW gyoza dumpling

DIM SUM NOW
Ferdinand Bolstraat 36
Amsterdam De Pijp
Lunch | brunch | diner

dimsumnow.com

[mapsmarker marker=”157″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Shirkhan Indian streetfood Amsterdam Foodhallen
Shirkhan Indian streetfood

Vergeet de burgers en de springrolls. Voor een echte straatvoerervaring dompel je je in Indian street food. Eten zoals ze...

Sluiten