Authentiek dimsummen in Amsterdam doe je hier

Waar kun je in Amsterdam goed en authentiek dim summen? Deze vraag hoor ik regelmatig voorbij komen. Voor een traditionele dim sum ga ik graag naar Oriental City. Dit dimsum restaurant zit al sinds jaar en dag in Amsterdam Centrum en het zit altijd lekker vol met Chinezen. En dat is toch eigenlijk wel een vuistregel die je kunt hanteren. Zitten er veel Chinezen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een authentiek Chinees (dim sum) restaurant.

Dim summen in Amsterdam

Dus voor een dim sum ontbijt of lunch ga ik graag naar restaurant Oriental City. Op zaterdagmiddag moet je er wel even voor in de rij staan, maar dan heb je ook wat. Wat dacht je van mooie xialong bao (dumplings met warme bouillon erin en een gemberazijndip)? Die zijn bij dit dim sum restaurant in Amsterdam niet te versmaden. Fotogeniek zijn ze overigens ook.

Authentieke dim sum bij Oriental City

Maar zoals een goed traditioneel dim sum restaurant betaamt, is er lekker veel keuze bij Oriental City. Of je nou meer houdt van gestoomde dimsum of juist a sucker bent voor gefrituurde dim sum hapjes. Ze hebben het allemaal. Maar ook Kantonees Chinese roerbakgerechten kun je bij Oriental City naar je tafel laten komen. En natuurlijk drink je daar Chinese thee bij.

Welke dim sum moet je bestellen?

Als de keuze reuze is, wat bestel je dan? Nou daarvoor heb ik een goede oplossing. Ik heb namelijk een ultieme dimsum guide opgesteld waarin mijn favoriete dimsum beschreven staan en als je de guide download kun je hem zo meenemen en laten zien. Weet je zeker dat je een goede dim sum sessie hebt.

Zo staan de ha kauw en de cheung fan er sowieso in, want dat zijn toch wel dim sums waar je hart sneller van gaat kloppen.

Dim sum Amsterdam Oriental City centrum

Welke dim sum ben jij?

Weet je nog steeds niet wat je moet bestellen? Doe de test en ontdek wat voor dim sum jij bent.

Oriental City
Oudezijds Voorburgwal 177-179
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | diner

Openingstijden van het dimsumrestaurant:
Maandag tot en met zondag van 11.30 uur tot 22.30 uur

Tags: Dimsummen in Amsterdam | beste dimsumrestaurant Amsterdam | waar kun je dim summen in Amsterdam? | authentiek dimsum restaurant Amsterdam

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Beefsteak Club Amsterdam restaurant Jordaan
The Beefsteak Club is bijna af, maar ik mocht alvast proeven van hun gerechten

The Beefsteak Club is nog in de maak, maar gisteren mocht ik alvast proeven van hun gerechten. Lees verder

Sluiten