Ik at op 45m hoogte op een zwevend plateau. En dit is hoe het ging.

Wat doe je als een gewoon tafeltje op de grond je enigszins begint te vervelen? Dan ga je de lucht in met je eetmeubel. En niet een beetje de lucht in, nee 45 hele meters. En als je dan toch bezig bent, dan neem je gelijk de keuken, de bar, de chef en zijn keukenteam en 19 andere hoogvliegers mee de hoogte in. Ja toch?!

Dinner in the Sky Amsterdam

Ok ok, deze actie was geen bedenksel uit mijn eigen koker, dit hele ‘dineren op grote hoogte’ is een te gekke samenwerking tussen Het Amsterdamse Proeflokaal en Dinner in the Sky. Want op een plateau met een kraan naar boven getakeld worden is blijkbaar niets nieuws en bestaat al een paar jaar. Het restaurant cq evenementenlocatie Het Amsterdamse Proeflokaal is altijd in voor iets geks of nieuws (zoals een Foodlab waar ik samen met een paar foodbloggers een masterclass lam uitbenen kreeg). Dus toen ze lucht kregen van deze ludieke manier van dineren dat onder andere al in Mexico, Japan, Zuid-Afrika, Dubai, de VS, Canada en Ibiza mogelijk was besloten ze dat ze dit naar Amsterdam wilden halen. Na wat gebabbel met de gemeente bleek dat het een idee was dat zeker realistisch was. En zo vond vorige week voor het eerst Dinner in the Sky in Amsterdam plaats. Op het Stadionplein pal voor Het Amsterdamse Proeflokaal. En raad eens wie er ingesnoerd in een soort van racestoel de lucht in ging? Jazeker ikke!

Dinner in the Sky bySam

De grote gele monster die de hele plateau inclusief bar, keuken, personeel, eten en drinken en gasten omhoog takelt.

De veiligheidsstoelen met gordels zorgen ervoor dat je op je plekkie blijft zitten als je hoog in de lucht zweeft.

Ready for take off.

Dinner in the Sky Amsterdam Zuid

Daar gaan we!

Flipflops zijn geen verstandige keuze.

Het uitzicht vanaf Dinner in the Sky Amsterdam bij Het Amsterdamse Proeflokaal. De Zuidas is heel erg dichtbij. 

Eenmaal in de lucht wordt de laatste hand gelegd aan de gerechten en kan het diner in de lucht beginnen.

Coquilles, tonijn met watermeloen (mooie combinatie) en steak tartare op een stokbroodje.

Entrecote met wat groen.

Crème brûlée met chocolade ijs. 

Chef Richard maakt samen met de kok in opleiding de gerechten af op 45 meter hoogte. 20% van het personeel van Het Amsterdamse Proeflokaal zijn ROC-studenten. Het Amsterdamse Proeflokaal biedt de studenten een kans om in de praktijk te oefenen. Zowel boven in de productiekeuken als beneden in het restaurant zelf.

Deze leerling heeft vandaag zijn examen. Hij is enigszins gespannen omdat hij straks hoort of hij geslaagd is of niet. Later vertelt hij ons dat hij inderdaad zijn examen heeft gehaald.

Koken met op de achtergrond de ondergaande zon, hoe idyllisch wil je het hebben? 

Aan de ene kant van het plateau Amsterdam Centrum en aan de andere kant het Olympisch Stadion.

In één uur tijd krijgen we drie gangen voorgeschoteld. En na het dessert staan we na een paar minuten weer met beide benen op de grond. Toch wel fijn. Want ook al viel het me reuze mee met hoe eng het is om zo hoog te zitten terwijl je eet, soms voel je het toch wel een beetje wiebelen.

Terug bij Het Amsterdamse Proeflokaal op het terras wordt er nog een wijntje gedronken en nagekletst over deze unieke ervaring. De DJ is er voor het muzikale vertier. Dinner in the Sky Amsterdam Amsterdamse Proeflokaal

Wauw, dit was wel heel erg cool. Niet iets dat je iedere dag of iedere week doet en ik ben best wel heel erg blij dat ik dit mocht meemaken. En zo ontzettend knap hoe de keukenbrigade op die hoogte iedereen van een bordje met wat lekkers en goed gevulde wijn- en waterglazen kon voorzien. En dan ook nog eens drie gangen in een uur tijd voorschotelen. Respect hoor. Vooral omdat eten op 45 meter nou eenmaal sneller koud wordt en je last hebt van de wind. Dinner in the Sky is inmiddels alweer voorbij, maar ik heb gehoord dat ze heel misschien een herhaling doen met de Kerstdagen. Dat zou wel heel erg tof zijn. Het Amsterdamse Proeflokaal heeft vaker toffe evenementen. Wil je geen event missen? Hou dan de Facebookpagina van Het Amsterdamse Proeflokaal in de gaten.

Natuurlijk kun je ook ‘gewoon’ bij dit restaurant aan het Stadionplein aanschuiven. Voor bijvoorbeeld een ontbijtje, kop koffie, cocktails, wijntjes, lunch of een diner. Binnen of buiten op het terras.

Reserveren bij Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal
Stadionplein 300
Amsterdam Zuid
Ontbijt | lunch | drinks | diner | fijn terras | events

[mapsmarker marker=”26″]

Tags: Dinner in the Sky Nederland Amsterdam | dineren in de lucht

Translate»
Lees vorig bericht:
Bombarie Amsterdam Oost restaurant
Amsterdam Roest opent nieuwe spot Bombarie Amsterdam

Bombarie Amsterdam zo gaat de nieuwe spot van de breinen achter Amsterdam Roest op de Oostelijke Handelskade heten. Lees verder

Sluiten