Diptych eerste omakase restaurant in Amsterdam

Diptych omakase room wordt zeker geen alledaags restaurant.

Het nieuwe en bijzondere restaurant in Amsterdam Oud-West heeft zoals een echte omakase betaamt maar ruimte voor een paar gasten aan de chef’s table. Bij Diptych kunnen maximaal acht gasten plaatsnemen aan de lange keukenbar.

Omakase een Japans concept

Omakase is een Japans begrip en het betekent in het Japans letterlijk ‘ik laat het aan jou over’. Dit betekent dat je als gast je als het ware volledig overgeeft aan de chef. Gewoon neerploffen, achterover leunen en afwachten wat er voor je neus verschijnt. In Japan vind je veel van dit soort omakase concepten. Het leuke is dat je als gast precies de handelingen van de chef kunt volgen terwijl de gerechten worden bereid. Vervolgens worden de dishes zo vanuit de open keuken voor je neer gezet. Meestal bestaat zo’n omakase lunch of diner uit behoorlijk wat gangen en worden de vaak fotogenieke bordjes met heel veel zorg en precisie bereid. Om deze reden is het aantal gasten dat tegelijkertijd aan zo’n tafel van de chef kunnen plaatsnemen meestal beperkt. Anders is het gewoonweg niet te doen voor de chefkok.

Diptych Amsterdam West

En nu hebben we dan eindelijk het eerste omakaserestaurant in Amsterdam. Diptych omakase room zit verstopt in één van de zijstraten van de Bilderdijkstraat: Potgieterstraat. In een pand op nummer 47. Ola Lanko is het brein achter dit nieuwe restaurant in Amsterdam West. Lanko, eigenlijk sociologe en beeldend kunstenares, komt uit de Oekraïne en heeft al eerder een ijssalon met not your usual ijssmaken op de Van Halstraat in de Staatsliedenbuurt Ludo & Hedo genaamd, gehad. En nu komt ze dus met Diptych.

Kaiseki diner

Gasten die plaatsnemen aan de chef’s counter staan een maaltijd waar niet alleen de smaakpapillen gewauwd worden, maar ook andere zintuigen even voor wat verrassingen komen te staan. Ola past nog een ander fantastisch Japans principe toe: kaiseki. Kaiseki is het beste uit te leggen als de Japanse haute cuisine. Kaiseki bestaat uit meerdere gangen van verfijnde gerechten waarbij er een perfecte balans is tussen smaak, textuur, kleur en verschijning van de ingrediënten. Welke ingrediënten er gebruikt worden is afhankelijk van het seizoen en het weer. Ola werkt hiervoor samen met tuinders en boeren uit Amsterdam en omgeving. Het menu van Diptych verandert dus steeds.

Respect voor het ingrediënt

Daarnaast staat de puurheid van de producten voorop bij Diptych. Je zult dus geen geraffineerde suikers, kunstmatige smaken en/of toevoegingen vinden in de gerechten van dit omakaserestaurant.

Dineer je bij Diptych dan eet je of zeven gerechten voor €37. Je kunt een drank pairing erbij bestellen voor €15 of een tea paring voor €18.

Of je eet 11 kleine gerechten voor €58. Je kunt er bijpassende drankjes bij bestellen (€23) of een theearrangement (€27).

Omakase restaurant Amsterdam

Het hele omakase concept is overigens niet iets nieuws in Amsterdam. Een tijdje terug nog schoof ik aan bij de chef’s table van Kit384 in het Dylan Hotel. Chef Kit runt een tijdelijk omakase restaurant in de voormalige bar van het vijfsterrenhotel. En ook al gaat Kit nog even door, dit is een pop-up en binnenin een hotel. Diptych is daarentegen geen pop-up en een stand alone restaurant. Ook zijn er Amsterdamse restaurants waar je een omakase menu kunt bestellen, zoals bij Hosakawa.

Diptych gaat op 13 april a.s. open.

Reserveren bij Diptych omakase room

Diptych
Potgieterstraat 47
Amsterdam West | Oud-West
Lunch | diner | omakase

Openingstijden:
Donderdag tot en met zondag
Lunch van 12.30 uur tot 16.30 uur
Diner van 18.00 uur tot 22.30 uur

Foto credits: Diptych

[mapsmarker marker=”153″]

Tags: eerste omakase restaurant in Amsterdam | wat is omakase? | nieuw restaurant in Amsterdam West | nieuw restaurant in Amsterdam Oud-West | kaiseki | restaurant Potgieterstraat Amterdam West | chef’s table

Translate»
Lees vorig bericht:
Silom Thai Brasserie Centrum
Succesvol Thais restaurant Bird opent Silom Thai Brasserie

Silom Thai Brasserie jouw nieuwe favo Thai food spot? Lees verder

Sluiten