Dit is het ultieme wijnfeest van deze zomer en jij kunt er kaartjes voor winnen!

Dit is er eentje die je niet wilt missen: Het Bottelfeest van urban winery Chateau Amsterdam in Amsterdam Noord.

Want deze Amsterdamse wijnmaker (wat?! is er een heuse wijnmaker in Amsterdam. Jazeker!) heeft tijdens de lockdown een flinke druivenverzameldrift gehad. In totaal hebben ze 100.000 kilo druiven bij elkaar geschraapt afkomstig van diverse wijnboeren in Europa. Deze ervaren en passievolle Europese druiventelers hebben jarenlang heel veel liefde en aandacht gegeven aan de druivenranken en het terroir en een ton hiervan is naar ons pittoreske Amsterdam verscheept om er wijn van te laten maken.

Het bottelen van het druivennat vieren!

De afgelopen tijd zijn deze mooie druifjes getransformeerd tot druivensap, heeft het druivennat liggen fermenteren en heeft het gerijpt in vaten in ons eigen Amsterdam Noord. En nu is hét moment aangebroken dat ze op dronk zijn!!! En dat viert Chateau Amsterdam zoals échte Europese wijnboeren (en hun hele dorp) met een heus Bottelfeest. Op 16 tot en met 18 juli a.s. wordt het toffe industriële pand van deze Amsterdamse wijnmaker omgetoverd tot een groot wijnfestijn waarbij iedereen mag proeven van de wijnen die ze gemaakt hebben. En daar kun jij dus gewoon bij zijn!!

Wat! Ja want dit feest is gewoon toegankelijk voor iedereen die de wijntjes wil nippen. Wel even een kaartje kopen en aanschuiven maar om het nieuwste wijnassortiment van Chateau Amsterdam te proeven. Ze hebben maar liefst 10 nieuwe wijnen (rood, wit en oranje) en in totaal 20.000 flessen, dus er is werk aan de winkel! Natuurlijk vertellen ze tijdens het proeven met alle liefde over hoe ze de wijnen hebben gemaakt, hoe ze ermee hebben geëxperimenteerd en wat iedere wijn zo bijzonder maakt. En heb je van al dat wijnproeven trek gekregen? No worries, ’they’ve got you covered at Chateau!’ want je kunt ook wat lekkers te eten bestellen.

Kaartjes winnen voor het Bottelfeest van Chateau Amsterdam

Ja je hebt goed opgelet, ik zei iets over kaartjes winnen en daar ga ik je nu iets meer over vertellen. Ik mag namelijk van Chateau 2×2 kaartjes weggeven voor het aller tofste wijnfeest van deze zomer. Hoe dan? Nou gewoon onderstaande Facebookpost liken en je favo wijnbuddy taggen in de comments. De winnaar krijgt op donderdag 15 juli bericht via een Facebook DM, dus hou je DM in de gaten!

Info over het Bottelfeest van Chateau Amsterdam

Het Bottelfeest vindt plaats van vrijdag 16 juli tot en met zondag 18 juli 2021 bij Chateau Amsterdam in Amsterdam Noord. Er zijn timeslots van 2 uur.

  • Vrijdag 16 juli (17u tot 22u) in slots van 2 uur
  • Zaterdag 17 juli (17u tot 22u) in slots van 2 uur
  • Zondag 18 juli (14u tot 19u) in slots van 2 uur
  • €30 p.p. – hiervoor krijg je toegang, een Chateau goodiebag met een proefglas en de mogelijkheid om uitgebreid alle 10 de nieuwe wijnen te ontdekken.
Bottelfeest Chateau Amsterdam Noord
Chateau Amsterdam Bottelfeest Noord

Chateau Amsterdam
Gedempt Hamerkanaal 139
Amsterdam Noord
Wijnmakerij | wijnwinkel

Plan je route naar Chateau Amsterdam

Foto’s: Chateau Amsterdam

Ook interessant

Wijnfeest | bottelfeest in Amsterdam bij Chateau Amsterdam | events Amsterdam | wijnfestival Amsterdam Noord

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Le Coeur Amsterdam Rick Swinkels chef eigenaar
Chef Rick Swinkels en L’Atelier du Champagne blazen Le Coeur nieuw leven in

Le Coeur in de Hartenstraat krijgt een makeover; nieuwe eigenaren, een nieuwe kaart, een vernieuwd jasje en een nieuw brigade....

Sluiten