Ed’s Caribbean Street Food, tropische verrassing met giga terras

Ed’s Caribbean Street Food in Cut Throat Barber is heet, heet, heet.

Ten eerste hot omdat het nieuw is. Want voorheen maakte je een pitstop bij Cut Throat Barber om de schaar langs je baard of snor te laten gaan (mannen) of een burger of chicken & waffles (mannen en vrouwen). Maar sinds kort zijn de burgers en frietjes vervangen door een kaart met all Caribbean street food. Niet iets wat je in Amsterdam op iedere hoek van de straat ziet (in tegenstelling tot de burgers), dus zeker een welkome afwisseling.

Een tweede reden waarom Ed’s Caribbean Street Food heter dan heet is omdat ze koken met pepers. Oei en dat is super nice vooral met dit hete weer. En dat is ook de derde hot hot hot, tenminste de avond dat ik plaatsneem op hun mega terras (dikke aanrader!!) want het is de heetste dag ooit in Nederland. En die stapel tissues die ik bij mijn eten kreeg, die ging er rap doorheen kan ik je vertellen haha. Maar ondanks mijn zweetsnor (aha toch nog een vrouwensnor) hou ik zo van tropische temperaturen. En op het terras van Cut Throat is het zeker niet verkeerd met al deze heerlijke Caribische snacks, verfrissende drankjes en vrolijke bediening.

Cut Throat Barber Brunch & Bar Ed's Caribbean Streetfood Amsterdam terras
wat een top terras

Ik hou van menukaarten waar allemaal gerechten op staan waar je nog nooit van je leven gehoord hebt. Ik bedoel pepperpot. Peppa wattes? Of pastalon? Que? Allemaal dingen die op de kaart van Ed’s Caribbean Streetfood prijken. Mijn advies: gewoon bestellen en je er een weg doorheen eten. Maar er staan ook goede bekenden op de kaart. Empanadas zijn vertegenwoordigd maar ook jerk chicken. Oh yes kip dat 24 uur lang gezwommen heeft in Ed’s speciale marinade. En dat is stiekem wel dé reden dat we ons vandaag hebben geparkeerd op het picknickbankje op het terras. Want met een goede jerk mag je me altijd bij me aankomen.

Caribisch eten in Amsterdam Ed's Caribbean Streetfood

De empanadas met rundvlees schijnen de besties te zijn, dus die nemen we. En ook de cassave frietjes met Creoolse mayo zijn voor ons. De vulling van de gebakken halve manen zijn om je vingers bij af te likken en de tomatensalsa die we erbij krijgen wil ik het liefste in één keer in mijn mond kiepen. Zo fantastisch lekker.

Empanadas Ed's Caribbean Streetfood Amsterdam
empanadas van beef

Ik weet ondertussen niet meer of ik nou zweet van de tropische warmte van de zon of van de hete pepers, maar hoe dan ook ik vind het te gek. We gaan door met de traditionele pepperpot dat blijkbaar één of andere runderstoof waarbij het vlees langzaam is gegaard in kaneel en cassareep. Een gerecht dat warming en zout en zoet tegelijk is. Het heeft wat weg van babi ketjap vind ik zelf. Bij Ed’s komt hij met een heerlijke gele rijst met hierop een sticky bakbanaan en frisse bonensalade. Ook de mangosalsa en tomatensalsa zijn er weer bij.

Ed's Caribbean Streetfood in Cut Throat Barber Amsterdam
pepperpot op links en jerk chicken op rechts

En de jerk chicken? Ook eentje om heel erg enthousiast van te worden. De kruiden zijn zo mooi in de langzaam gegaarde en vervolgens geroosterde kip getrokken.

Ed's Caribbean Street Food restaurant Amsterdam
even spieken in de keuken van Ed’s

Eten bij Ed’s is een ticket naar de tropen en het is zeker fijn om op een zomerse avond (of middag) jezelf te parkeren op hun grote terras. Is het te warm voor je buiten? Ze hebben binnen airco 🙂

Ed’s Caribbean Street Food
Beursplein 5
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | drinks | diner | fijn terras

Openingstijden Cut Throat Barber Brunch & Bar x Ed’s Caribbean Street Food:
Maandag tot en met donderdag van 12.00 uur tot 23.00 uur
Vrijdag van 12.00 uur tot 2.00 uur
Zaterdag van 10.00 uur tot 2.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 19.00 uur

Op maandag tot en met zaterdag sluit de keuken om 21.00 uur en op zondag gaat de keuken om 19.00 uur dicht.

[mapsmarker marker=”205″]

Tags: Caribisch restaurant Amsterdam | jerk chicken Amsterdam | empanadas Amsterdam | restaurant met Caribische keuken in Amsterdam | Caribisch streetfood | Caribbean street food

Translate»
Lees vorig bericht:
Frank's Smoke House restaurant Amsterdam oost winkel
Frank’s Smoke House is een must go als je van goede vis en smoky food houdt

Frank's Smoke House rookt al jaren vis op een ambachtelijke wijze in een rokerij op de Oostenburgervoorstraat in Amsterdam Oost....

Sluiten