Driesterrenchef Jacob Jan Boerma gaat koken in Faralda Crane Hotel in Amsterdam Noord

Faralda Crane Hotel op het NDSM in Amsterdam Noord is wellicht het meest bijzondere hotel van Amsterdam.

De kraan torent uit boven de voormalige loodsen en staat nog nèt niet met haar stalen voetjes in ’t IJ. De drie luxe suites bereik je met een industrieel liftje en bevinden zich op 35 tot 45 meter boven de grond.

De ingang van het hotel gaat mooi op in het graffiti-rijke en ongepolijste karakter van het NDSM.

Edwin Kornmann Rudi is de trotse eigenaar van de rood-geel-gekleurde kraan en de grond eromheen. ‘Zal ik je even een rondleiding geven?’ Biedt hij aan en hij is al onderweg naar het liftje. Eerst wil ik van hem weten hoe dat precies gaat. Hoe kom je erbij om een 50 meter hoge kraan in Amsterdam Noord te kopen? ‘Ik liep een keertje onder de kraan door en kreeg te horen dat het te koop was. Waarom ook niet dacht ik toen? Ik wilde er een hotel van maken, dat leek me wel gaaf.’ En zo geschiedde.

Ondertussen wordt is afgeleid door het fantastische uitzicht. Mickey kan er blijkbaar ook geen genoeg van krijgen.

Uitzicht Faralda Crane Hotel Amsterdam Noord

‘We hebben daadwerkelijk alles zelf moeten bouwen en installeren. Er was natuurlijk helemaal niets. Oh en hier komt binnenkort een goeie bbq,’ vertelt Edwin terwijl hij wijst op hun tja kraanterras zal ik het maar noemen. Wauw bbq’en met dit te gekke uitzicht, niet verkeerd lijkt me.

Kijkje in de suites

Het hotel heeft dus in totaal drie suites. Iedere suite heeft een tweepersoonsbed, een bad en ook vanuit je eigen suite heb je een formidabel uitzicht. We nemen eerst een kijkje in ‘The Secret’. ‘Dit is trouwens de enige kamer dat al aanwezig was in de kraan. Dit was vroeger de machinekamer.’

Rudi: ‘Ik heb er express voor gekozen om de suites niet de inrichting te geven die iedereen verwacht. Dus geen maritieme dingen zoals ronde scheepsraampjes, reddingsboeien en geen blauw met wit, maar juist een geheel andere stijl.’ Dat wil dus zeggen uitgesproken kleuren, opvallende objecten en een excentrieke uitstraling. Precies wat je zou verwachten van een creatieve geest zoals Edwin. Sowieso is dit kraanhotel niet voor iedereen. Type ow-jee-mijn-haar-waait-door-de-war-door-de-wind en type ik-ben-getrouwd-met-mijn-stiletto’s passen niet helemaal bij dit hotel op het NDSM. Hou je echter van wat avontuur, wil je wel eens een keer wat anders en wil je er ook het geld voor neertellen, dan zit je hier goed.

In het begin van de tweede lockdown hadden ze het briljante idee opgevat om chef Freek van Noortwijk een mooi diner in elkaar te laten draaien die de hotelgasten in hun eigen suite kunnen oppeuzelen. Maar toen kwamen er dus nieuwe maatregelen en mochten ze geen roomservice meer aanbieden aan hun gasten. Dus nu is de tafel voor je gedekt zodat je je diner kunt laten bezorgen of afhalen bij je favo restaurant (in de buurt). Niet getreurd, want ze hebben weer een culinair concept op de stapel liggen voor wanneer het weer kan volgens de maatregelen van het Kabinet. Scroll en lees vooral door om erachter te komen wat er gaat komen!

Iedere kamer heeft haar eigen sfeer en thema. Één ding dat ze gemeen hebben: het te gekke panorama view.

Faralda Crane Hotel Amsterdam Noord NDSM werf

We poppen nog even binnen bij de derde suite. Deze heeft inderdaad weer een geheel andere inrichting. En ook hier is het uitzicht weer ongelofelijk.

Driesterrenmaaltijd in de kraan

Ik zei het net al even, maar ze hebben bij Faralda Crane hotel wel iets heel erg bijzonders op de agenda staan: driesterrenchef Jacob Jan Boerma gaat namelijk koken voor een select groepje dat mazzel heeft om kaartjes te bemachtigen voor deze unieke ervaring. Er zijn maar drie tafels en per tafel kunnen vier gasten plaatsnemen. Terwijl je op 35 meter boven de grond hoog in de kraan zit en je je ogen flink de kost kunt geven over het waanzinnige uitzicht over Amsterdam zorgt de Michelinchef voor zes te gekke gangen. Je kunt een tafel voor vier personen boeken. Het diner vindt overigens plaats in de studio dus niet in je eigen suite. Maar na het diner pak je wel zo de lift naar je eigen suite.

Het diner kost €275 per persoon en hiervoor krijg je het sterrendiner inclusief een wijnarrangement en een gratis parkeerplaats. Een suite kost voor gasten van dit speciale diner €695 per suite in plaats van de reguliere prijs van €850 per suite.

Het diner vindt plaats zodra ze weer eten mogen serveren aan hun gasten. Maar je kunt nu alvast tickets kopen via hun website.

Faralda Crane Hotel
NDSM-Plein 78
Amsterdam Noord | NDSM
Overnachten | dineren

Plan je route naar het Faralda Crane Hotel

Ook interessant

Bijzonder dineren in het Faralda Crane Hotel | diner driesterrenchef Jacob Jan Boerma in Faralda Crane Hotel Amsterdam Noord | Hotels Amsterdam | Faralda Crane Hotel | hotel in kraan Amsterdam Noord | hotel in Amsterdam Noord | hotel op NDSM-werf in Amsterdam Noord | overnachten in Amsterdam Noord | bijzondere hotels in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Gestoomde buns met Meatless Farm plantaardige gehakt
Gestoomde buns gevuld met plantaardig gehakt en boerenkool

Misschien heb je het al voorbij zien komen op mijn Insta, maar er is een nieuw merk dat wel hele...

Sluiten