Gele curry met geroosterde bloemkool recept

Er gaat niets boven een comforting curry met als basis een huisgemaakte currypasta.

En zelf een currypasta maken is helemaal niet moeilijk. Je moet even de tijd nemen en oh ja een vijzel of keukenmachine is heel erg handig om te hebben. Deze geurige curry is zo ontzettend lekker en doordat je de bloemkool voordat je het in de curry doet in de oven roostert, heeft hij extra veel smaak.

Zo maak je de gele curry met geroosterde bloemkool

2 personen | bereidingstijd

Dit heb je nodig voor de gele currypasta

  • verse kurkuma (stukje van 2 cm gepeld en in stukken)
  • verse laos (stukje van 2 cm gepeld en in stukken)
  • verse gember (stukje van 3 cm gepeld en in stukken)
  • 4 Thaise sjalotjes (of twee gewone)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele peper
  • vier korianderwortels (optioneel)
  • halve citroengras (buitenste laag weggehaald en in stukjes gesneden)
  • snufje zout

Verder nodig:

  • 0,5 liter kippenbouillon (of groentenbouillon)
  • 2 lime leafs
  • 4 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 250 gram kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 bloemkool
  • peper en zout
  • 3 + 3 eetlepels arachideolie
  • verse koriander

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Maak de gele currypasta

Doe alle ingrediënten voor de gele currypasta in een keukenmachine en maal fijn tot een pasta.

Rooster de bloemkool in de oven

Snijd de roosjes van de bloemkool. Leg de roosjes op een bakplaat en besprenkel met de arachideolie en bestrooi met peper en zout. Hussel alles goed door. Rooster de bloemkool 25 tot 30 minuten onderin de oven totdat de bloemkoolroosjes mooi bruin zijn. Keer de roosjes tussendoor om.

Maak de gele curry

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Laat de olie warm worden en schep vervolgens drie eetlepels van de gele currypasta erin. Bak de pasta op hoog vuur aan. Giet de kippenbouillon (of groentenbouillon) erbij en roer door zodat de currypasta oplost in de bouillon. Zet het vuur iets lager en laat de curry even pruttelen. Voeg vervolgens de kokosmelk, vissaus, sojasaus, palmsuiker en de geroosterde bloemkool toe en laat het geheel vijf minuten op redelijk laag vuur pruttelen. Voeg tenslotte het sap van de limoen toe en proef of er peper en/of zout bij moet.

Strooi de koriander bovenop de curry en serveer de geurige gele curry met gestoomde witte rijst. Eet smakelijk!

Ook interessant

Recept gele curry met geroosterde bloemkool | vegetarische curry zelf koken | recept bloemkool curry | Thaise curry | vegetarische Thaise curry | curry van zelfgemaakte currypasta | zelf currypasta maken

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Pulled jackfruit burgers recept vegetarisch koken
Pulled jackfruit met koolsla recept

Wist je dat je met jackfruit een heerlijke pulled jackfruit kunt maken? Lees verder

Sluiten