Getest: Eetbar Wilde Zwijnen in oost

Eetbar Wilde Zwijnen heeft zowel iets huiselijks als iets metropolisch. De gemoedelijke en ontspannen sfeer geeft je het gevoel bij een willekeurig huis naar binnen te zijn gestapt, maar aan de andere kant geeft het geroezemoes en het bekende geluid van enthousiaste het tikkende bestek op de borden ook een spannende stadse buzz.

Dit nieuwe tentje aan het Javaplein in Amsterdam oost is stijlvol ingericht en er is duidelijk nagedacht over het interieur en de daarbij passende eenvoudige en toch fraaie couverts.

eetbar wilde zwijnen amsterdam

Eetbar Wilde Zwijnen en haar wijntjes

Ik hou van een glaasje vino of meer. De wijntjes bij Eetbar Wilde Zwijnen smaken niet alleen opperbest, als je een halve fles besteld krijg je het ook nog eens in deze gezellige fles met ultra dikke bodem geserveerd.

eetbar wilde zwijnen amsterdam wijn en eten

Delen maar

Eetbar Wilde Zwijnen gaat voor het concept “sharing is caring”. De kaart staat dus vol met XL entrées of hoofdgerechten in afgeslankte vorm (net hoe je het ziet). En dan is het mixen en matchen maar. And you know I like that!

De krokante huisgemaakte tomaat-kabeljauw-kroketten met langoustine mayonaise gaan er goed in en zijn extra lekker door de frisse en knapperige bleekselderij die verstopt zit in de vulling.

Eetbar wilde zwijnen amsterdam kroketten

En dan buikspek van de lam met een muntdressing en gegrilde asperges. Dit gerecht is met stip mijn nummer één! Ik ben sowieso al fan van varkensbuikspek, maar ik heb ontdekt dat buikspek van de lam nóg lekkerder is en ook nog eens minder vet. En dat is niet alles, want de asperges doen haar bijnaam “het witte goud’ eer aan. Dit zijn met recht de allerlekkerste witte koningen van ’t land die ik ooit gegeten heb. Het geheim? Eerst vacuüm garen, stomen en daarna op de grill.

amsterdam eetbar wilde zwijnen

De kalfsnek van de bbq met kervel en venkel is lekker zacht gegaard en heeft een sticky coating. Ik had persoonlijk gehoopt op een iets zoetere smaak, maar dat is een kwestie van smaak.

eetbar wilde zwijnen oost

De longhaas van de grill is zo smakelijk dat je hem eigenlijk liever niet wilt delen. Lekker rosé, een subtiele rooksmaak en extra bijzonder door de salsa van ansjovis en kappertjes.

restauranteetbarwildezwijnen restaurant eetbar wilde zwijnen

Het driekoppige keukenteam kookt vanavond in een rap tempo de sterren van de hemel. Je hoeft bij Eetbar Wilde Zwijnen dan ook zeker niet lang te wachten totdat je een bordje heerlijk eten voor je neus hebt.

wilde zwijnen eetbar amsterdam

Zusje-van

De zusjes Wilde Zwijnen hebben met elkaar gemeen dat ze voor een zachte prijs kwalitatief goed eten serveren en dat ze niet bang zijn om te experimenteren met eten. In dit laagdrempelig tentje pak je ook nog een paar fijne smaaksensatiemomenten mee. Het enige verschil met grote zus op nummer 23 is dat het personeel iets minder scherp is. We kregen per ongeluk een Engelse kaart, we zaten af en toe net iets te lang met onze vingers in de lucht zit en ik heb toch een aantal halve rondjes op mijn barkruk gedraaid om opgemerkt te worden. Aan de andere kant zit de tent ook goed vol, dus de meiden hebben het druk. En als je eenmaal hun aandacht hebt doen ze ook zeker hun best. Dus ik zie dat nog wel goed komen.

Eetbar Wilde Zwijnen Amsterdam

Eetbar Wilde Zwijnen is een heerlijke tent, eentje waar je lekker naar binnen wandelt voor een ongecompliceerd maaltje. En ik weet zeker dat ik nog eens gezellig bij ze aanschuif.

Eetbar Wilde Zwijnen
Javaplein 25hs
Amsterdam oost
Lunch | brunch | borrel | diner
wildezwijnen.com

Ook nieuw in oost: Italiaanse wijnbar Gallizia in de Javastraat.

Openingstijden Eetbar Wilde Zwijnen:
Maandag en dinsdag vanaf 17.00 uur
Woensdag en donderdag vanaf 16.00 uur
Vrijdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur

[mapsmarker marker=”116″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
cannibale royale amsterdam ruydaelkade
Nieuw: Cannibale Royale Amsterdam Ruysdaelkade

Cannibale Royale heeft een jonger zusje erbij: Cannibale Royale Ruysdaelkade in de Pijp. Ook hier is het weer genieten met...

Sluiten