Gevulde puntpaprika’s uit de oven met feta, walnoten, pijnboompitten en granaatappelmelasse

Ik ben gek op muhammara, je weet wel die goddelijke paprikasalade uit het Midden-Oosten.

De paprika wordt geroosterd in de oven en heeft daardoor een mooie warme smaak. Dat wordt vervolgens gemengd met walnoten wat het geheel een nóg warmere smaak geeft. Daarnaast gaat er ook nog granaatappelmelasse doorheen een zoetzure siroop dat de muhammara diepgang geeft. Het leek me leuk om een soort van de-constructed versie van dit gerecht te maken. Het resultaat zijn deze heerlijke gevulde paprika’s met walnoten en granaatappelmelasse. En hieronder vind je het recept hiervoor.

Dit heb je nodig voor de gevulde paprika’s

2 personen | bereidingstijd 15 minuten

 • 2 rode puntpaprika’s
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 1 handje rauwe walnoten (grof gehakt)
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel gemalen chilivlokken
 • 2 kleine rode uien (fijn gesnipperd)
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel feta
 • 1 eetlepel verse platte peterselie (fijn gesneden)
 • een kwart stuk oud stokbrood of focaccia (in blokjes gesneden)
 • peper en zout naar smaak
 • 1 theelepel granaatappel melasse
 • 2 eetlepels olijfolie

Zo maak je de gevulde puntpaprika’s

1.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de paprika’s. halveer ze en verwijder de pitten.

2.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur totdat de ui zacht is. Doe de knoflook erbij en fruit nog even. Doe vervolgens de paprikapoeder en chilivlokken erbij en roer alles om. Doe de pijnboompitten, walnoten en brood erbij en bak alles rondom bruin (ongeveer 5 minuten). Zet het vuur uit, meng de granaatappelmelasse er doorheen en breng op smaak met peper en zout.

3.
Vul de paprikahelften met het mengsel en kruimel de feta over de twee helften.

4.
Rooster de gevulde paprika’s in de oven totdat de kaas is gesmolten.

5.
Haal uit de oven, bestrooi met peterselie en dien op.

Ook interessant

recept gevulde puntpaprika’s met pijnboompitten, walnoten en granaatappelmelasse | zelf gevulde paprika’s uit de oven maken

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Pop-up bieroliebollenbar Amsterdam
Two Chefs Brewing opent pop-up bier-oliebollenbar met bike-through

Jij hebt een enorme oliebollencraving, maar je vriend(in) is meer in een biermood. Lees verder

Sluiten