Het Outback Jane-gevoel bij Little Collins

Voordat ik kennis maakte met Little Collins in de Pijp was ik nog nooit in een Australisch restaurant in Amsterdam geweest. Dus uiteraard was ik nieuwsgierig naar Little Collins (een hommage aan Melbourne, de thuisstad van de eigenaren). Uiteraard verwacht ik kangoeroe, struisvogel en pijlstaartrog op de kaart. Daarnaast weet ik als fervent kijker van Masterchef Australia dat ze down under wel raad weten in de keuken. Ik hoop dan ook dat toevallig George Calombaris neef (uiteraard gezegend met dezelfde culinaire genen) hier achter het fornuis staat. Verder ga ik uiteraard vol-le-dig blanko en zonder enige verwachting mijn eerste Aussie-in-Amsterdam-avontuur in. Little Collins verras me!

Little Collins in de Pijp

Little Collins in de Pijp

Het is gezellig druk in deze relatief nieuwe tent op de Eerste Swelinckstraat. Zowel buiten op het terras als binnen aan de hoge tafels wordt er gezellig gegeten en gedronken. Ik weet nog een plekje aan een hoge tafel achterin de zaak te bemachtigen. Ik bestel een zwarte thee en terwijl ik wacht snuif ik de sfeer op. Het is ontspannen bij LGeen goed idee, ze drinken het hier op zijn Engels: super sterk met melk. Mijn moeder drinkt het ook altijd zo en ik heb het altijd al vies gevonden. Ok, die gaat dus aan de kant. Dan maar een wijntje. Ik kan kiezen tussen een Franse of een Australische sauvignon blanc. Dat wordt uiteraard de Australische variant! We gaan natuurlijk helemaal Aussie-stijl!

Australische wijn en rijst bij Little Collins

Australische wijn en rijst bij Little Collins

Ik heb gekozen voor de Kedgeree, een traditioneel Brits gerecht. Dat verbaasd me, de menukaart staat vol met typisch Amerikaanse en Britse gerechten. Wat voor mij te verklaren is door de mengelmoes aan immigranten in Australië wat zich heeft vertaald naar de Australische keuken. Hoe dan ook, dit rijstgerecht met saffraan en gerookte makreel is heerlijk. Goed op smaak gebracht en een heerlijke combinatie gebakken rijst, saffraan en gerookte makreel. Toppunt is het perfect gepocheerd eitje bovenop. Ik snij hem aan en ja hoor het eigeel stroomt eruit. Ik ben blij met mijn zware lunch.

Brunch bij Little Collins in De Pijp


De Mediterraanse eieren (eieren met humus en tomatensalsa) gaan er zo te zien ook goed in. Het hapje dat ik ervan heb gegeten beviel mij ook goed.

Behalve de zwarte thee was alles zeker om naar huis te schrijven. George mag trots zijn op zijn neefje in Amsterdam.

Little Collins
Eerste Sweelinckstraat 19F
Amsterdam

Openingstijden keuken:
Woensdag van 10.30 uur tot 16.00 uur
Donderdag en Vrijdag van 10.30 uur tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 16.00 uur

Little Collins op Facebook

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Bridges Amsterdam
Bridge over fishy water

Restaurant Bridges aan de Oudezijds Voorburgwal heeft ooit dienst gedaan als stadhuis en dat kan ik me heel goed voorstellen...

Sluiten