Pamperen in Hotel Blooming in Bergen aan zee

Mij krijg je normaal gesproken met geen stok Amsterdam uit, maarrrr er zijn uitzonderingen. Zoals een nachtje mogen spenderen in een hotel in Bergen aan zee. Kijk dan ben ik best bereid om het Mokumse achter me te laten. Vooral omdat ik Bergen werkelijk waar té cute vind. Het centrum heeft meerdere restaurants (waaronder een Loetje) waar je kunt neerstrijken voor een Bourgondisch maaltje. En er zijn zelfs een paar uitgaansgelegenheden.

Ik slaap een nachtje bij Hotel Blooming, een hotel aan de rand van het bos en de duinen van Bergen. Waar je zo hop met een hotelfietsje de bossen in fietst (uiteraard gaan we dat ook doen).

blooming-hotel-bergen-aan-zee

In zo’n 53 minuten ben je met de bolide in het Bergse (zeg je dat zo? Geen idee.) en sta je in de lobby van Hotel Blooming. De lieve dame achter de receptie helpt ons graag met inchecken en de nodige informatie. Ik merk dat ik maar half luister, want ik wil mijn kamer zien en het strand op!

hotel-blooming-kamer-bergen

We krijgen een upgrade en dat betekent een ruime kamer met bad, een aparte douche, patio, comfy seats en een stapelbed voor als we elkaar zat zijn.

To the beach!

Als jut en jul fietsen we op onze perfecte hotelfietsies naar het strand. En de weg er naartoe is werkelijk waar fabulous. Bomen links en rechts en hier en daar wat zanderige duinen. Het kost je een dik half uur fietsen en dan sta je met je voetjes in het zand. Na wat heen en weer geren melden we ons bij restaurant Beach, het strandrestaurant van Blooming.

blooming-beach-tent-bergen-zee

We hebben mazzel dat we nog even kunnen relaxen bij deze mooie strandtent, want hij is er nog maar tot 1 oktober. En dan is het wachten tot het voorjaar voordat je weer kunt neerploffen in hun big pillows.

Natuurlijk moet er ook wat geproefd worden en als de enthousiaste ober ons vertelt dat de garnalen en de mosselen wel heul erg tasty zijn, ben ik om.

restaurant-beach-blooming-bergen blooming-beach-bergen beach-blooming-mosselen

Hij heeft niets teveel gezegd want het liefste wil ik het bakje van de garnalen volledig uitlikken en ook de mosselen happen goed weg. Nog even een scropino om ons op te laden voor de fietsrit terug en off we go.

Morning dip in the pool

Aangezien ik aan een redelijk drukke straat slaap is het is wennen om in volledige stilte te slapen. De zware gordijnen zorgen ervoor dat er geen ongewenst daglicht de kamer inpiept en dat is wel zo fijn voor een easy start van de zaterdag. Wat ook fijn is om de eerste dag van het weekend te starten: een duik in het zwembad. Na een sessie zwembad, bubblebad, zwembad en bubblebad ben ik frisser dan fris om aan het ontbijt te beginnen! Oh ook fijn: Een massage nemen of lekker steamy in de sauna.

Brekkie feest

Het lijkt alsof mijn maag altijd aan staat. Zodra ik wakker word heb ik hongerrr. Ontbijten in hotels is vaak dan ook meer een noodzaak dan een cadeautje voor mij. Liever duik in de stad in op zoek naar een cute ontbijtspot. Maar ik kan je vertellen het ontbijt bij Blooming had ik niet willen missen. Vers (spelt)brood dat je zelf kunt snijden, biologische boter, verse croissantjes, mooie jams, fijne kazen en meer van dat lekkers. Bij het warme deel bakt de kok de hele ochtend verse wafels en tovert hij eitjes uit de oven. Wil je glutenvrij of soja in plaats van melk? Geen probleem, er is een speciale afdeling hiervoor.

hotel-blooming-ontbijt-buffet hotel-blooming-ontbijt hotel-blooming-bergen-breakfast

Man en of ik opgeladen ben! Het voelde als een minivakantie Ik kan het iedereen aanraden die zin heeft in een getaway en er niet te ver voor wil reizen. Het fijne aan Hotel Blooming is dat het een goed hotel is zonder dat je een onwijs hotelgevoel hebt. Het restaurant is super knus en je kunt lekker verdwalen door de gangen op zoek naar de vele verborgen hoekjes.

hotel-blooming-bergen-aan-zee-overnachting

Hotel Blooming 
Duinweg 5
Bergen (NH)
Hotel | terras | restaurant | zwembad (binnen) |
sauna |massage | zaalverhuur | fietsen

Bekijk de website.

[mapsmarker marker=”258″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Prinz Wolf tartaria
Getest Wolf Atelier

Voor hem gingen er al velen. Restaurant Open zat er een tijdje en daarna blies pop-up restaurant Le Coq het glazen huis...

Sluiten