Getest Wolf Atelier

Voor hem gingen er al velen. Restaurant Open zat er een tijdje en daarna blies pop-up restaurant Le Coq het glazen huis nieuw leven in. En nu is Michael Wolf met Wolf Atelier een jaar geleden neergestreken in de monumentale draaibrug achter het Centraal Station. Het pand met vier glazen ‘muren’ neigt al snel naar kil en koud, maar de Oostenrijker heeft er een cosy little place van gemaakt.

Het helpt ook dat de hele zaak in een mum van tijd vol zit als wij er op een vrijdagavond aanschuiven (na een glaasje cava buiten op het terras).

We kiezen een tafel uit op armlengte afstand van where the magic is happening (de plek waar Chef Wolf de laatste hand legt aan de gerechten voordat ze mogen shinen op de tafels, oftewel center court van het restaurant.

wolf-atelier-michael-wolf

Á la carte, 4-gangen, 5-gangen of een 10-gangen proeverij van de experimentjes van Wolf, het kan allemaal, want het is jouw feestje. Wij doen er niet vier, niet vijf, maar zes, gewoon omdat het kan. De hele avond verschijnt de ene na de ander prachtig food art work voor onze neus. Bij iedere gang komt de sommelier zijn wijnmatch uitleggen en dat gaat niet zonder een grapje of twee. En dat is ook hoe het bij Wolf is. Lekker losjes en relaxed. Terwijl er borden voorbij komen waar je u tegen zegt.

Een kleine impressie…

Wolf Atelier restaurant Amsterdam

Ceviche van makreel. Ik blijf ernaar kijken.

wolf-atelier-amsterdam-restaurant-centrum wolf-atelier-amsterdam-restaurant-hotspot

wolf-atelier

Ganzenlever met een dessertwijn. Why not?

wolf-atelier-amsterdam-centrum-restaurant

Perfect gegaarde zeebaars met champagne, kerrie en Zeeuwse mosselen. Smaakparadijs op een bord.

Het leuke aan Wolf Atelier is dat je van de ene verrassing in de ander valt. Dessertwijn bij de tweede gang, want tja dat past gewoon uitermate goed bij het gerecht. Eerst vlees dan vis, omdat het visgerecht bomvol smaak zit. Niet één dessertwijn, maar twee want eigenlijk moet je ze gewoon allebei geproefd hebben.

wolf-atelier-amsterdam-diner

wolf-atelier-amsterdam-uit-eten

Dessertwijnenfestijn

wolf-atelier-amsterdam-restaurant-uit-eten

Huisgemaakte sweets. So good!

Poehé wat een avond! Met een big smile en onze handen op de buik verlaten we dit fijne restaurant. Deze food spot verdient een dikke pluim. Wat een bediening, wat een top sfeer, grandioze wijnen en gerechten to die for. En het fijne is dat het vriendelijk geprijsd is. Voor € 39,= krijg je vier gangen op tafel en voor vijf gangen culinaire traktaties van chef Wolf moet je € 45,= neer tellen. Dus mocht je nog een bijzonder dineetje in de planning hebben…

Wolf Atelier
Westerdoksplein 20-brug
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | diner | terras

Bekijk de website van Wolf Atelier.

[mapsmarker marker=”256″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Geflipt Burgers Amsterdam West
Geflipt Burgers nu ook in Oud-West

Geflipt Burgers was één van de eerste tenten waar burgers de hoofdrol spelen. I know er waren toen al een paar...

Sluiten