Shuka the art of hummus nieuw hummusrestaurant in Amsterdam

Mjam kun je maar geen genoeg krijgen van hummus of hoemoes? En is hummus snacken een beetje je ding? Dan heb ik goed nieuws voor je, want er komt een nieuw hummusrestaurant in Amsterdam aan waar je heel fijn hummus of hoemoes (hoe schrijf je het nou?) kunt eten. Shuka the art of hummus Amsterdam gaat deze nieuwe hummus paradijs heten en opent binnenkort op de Govert Flinckstraat in de Pijp.

Hummusrestaurant Amsterdam

De Pijp heeft natuurlijk al een hele fijne hummus spot: Sir Hummus is een hoemoeswinkel op de Van der Helstplein waar je je portie hoemoes kunt scoren en bij het Israëlische vegetarisch restaurant Manamana op de Eerste Jan Steenstraat maar een hummusrestaurant in de Pijp waar hummus straalt in de hoofdrol was er nog niet. Maar daar komt dus nu verandering in, want straks hebben we Shuka the art of hummus Amsterdam. Kun je niet wachten totdat deze nieuwe spot de deuren opent om hummus te eten in Amsterdam? Dan kun je nu al terecht bij twee hummusrestaraunts in het centrum van Amsterdam: Hummus Bistro D&A op de Westerstraat en Hummus House op de Sint Antoniebreestraat om de hoek van het Waterlooplein.

Shuka the art of hummus

Ok ok, het nieuwe hummusrestaurant heet dus Shuka the art of hummus, maar Shuka is zoveel meer. Het is ook de naam van een heel erg bijzonder gerecht dat ze zelf hebben gecreëerd. Shuka is een recreatie van het traditionele gerecht mesabacha (ook wel masabacha of mashawsha genoemd). Het dipje uit het Midden-Oosten wordt ook van kikkererwten, tahini, citroensoep en kruiden gemaakt. Maar ze ze koken de kikkererwten totdat ze de perfecte zachtheid hebben en daarna gemixt met hummus, tahini, citroensap en spices. De kikkererwten worden bij Mesabacha dus heel gelaten en dat is het verschil met hummus, want bij het laatste worden de kikkererwten fijngemaakt. Volgens de eigenaren van Shuka is hummus the food of the future omdat het zo voedzaam, gezond en ook nog een verdraaid lekker is. En net zoals hommoes eet je mesabacha met pitabrood. Mjam! Binnenkort kunnen we dit dus proeven bij het nieuwe hummusrestaurant in de Pijp.

Shuka the art of hummus
Govert Flinckstraat 153-O
Amsterdam Zuid | De Pijp
Diner

Openingstijden hummusrestaurant Amsterdam:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”414″]

NB! De foto is een stockfoto en niet van Shuka the art of hummus.

Translate»
Lees vorig bericht:
The Seafood Shop Amsterdam centrum
The Seafood Bar opent The Seafood Shop op de Leidsestraat

The Seafood Shop is het nieuwste project van bekende visrestaurants The Seafood Bar. Lees verder

Sluiten