Getest: Indonesische rijsttafel van Intisari (PERMANENT GESLOTEN)

Verscholen middenin de Baarsjes vind je Intisari bistro Indonesia, een van de leukste (en lekkerste) Indonesische restaurants van Amsterdam.

Eigenaresse Serena Tjhia staat zelfs samen met haar man in de keuken. De afgelopen dertig jaar kookte Serena in verschillende Indonesische keukens. Al haar kennis, ervaring en persoonlijke voorkeur heeft ze nu gebundeld en dat proef je bij haar Intisari. Vorig jaar zomer at ik haar geurige gerechten voor het eerst op haar terras op een zwoele zomerse avond.

De gerechten van Serena zijn met ontzettend veel zorg bereid. Mooie warme smaken, heerlijke kruiden die mooi subtiel in balans zijn gebracht. Superverse groenten…echt een Indonesisch eetfestijn to the max. Het fijne aan de kookstijl van Serena is dat het niet te zoet, niet te zout en niet te vet is. De Aziatische keuken kan nogal eens uitschieten in deze drie facetten, maar haar Indonesische rijsttafel is elegant en gewoon waanzinnig fijn.

Ook Intisari moest dicht vanwege de corona, maar we weten allemaal dat Indofood zich uitstekend leent voor takeaway of delivery. Dus toen Serena vroeg of ik haar menu wilde testen leek me dat een geweldig plan.

Alles wordt keurig op tijd afgeleverd. In de tas zitten stevige bakken met aparte compartimenten. Nog zo’n stevig deksel erop en een extra laag vershoudfolie om lekken te voorkomen. Helemaal goed. Wanneer ik de deksels opentrek komen mij de meest heerlijke aroma’s tegemoet. Als alles zo smaakt dat het geurt zit het wederom goed.

Intisari Amsterdam Indonesisch
kipsatétje met daarachter de rest van de rijsttafel

Dus hop snel aan tafel want ik sta te poppelen om de eerste hap te nemen. Ik begin met de saté. Deze heeft een prachtige grillsmaak, is gedoopt in een heerlijke satésaus en knapperige uitjes. Pfff niets meer aan doen. Verder hebben we babi kecap (mooi zacht vlees en een heerlijke saus), rendang (wat een smaakexplosie en wederom supermals vlees), veggies in kokossaus (echt gruwelijk goed) en natuurlijk de gebruikelijke sides zoals atjar en kroepoek.

Poehee ook als takeaway/delivery rocken de dishes van Intisari de pan uit. Wauw wat was dit weer goed. En zoals je gewend bent van Aziatisch afhaal, kun je er met z’n tweetjes twee dagen van eten.

En alsof het feest nog niet groot genoeg is sluiten we ook nog eens af met boterzachte spekkoek. Mijn favoriet!! Daarbij krijgen we twee flesjes gevuld met booze (bandune, een pisang likeur en java baru arac). Dat laatste drankje bestaat uit 40% alcohol dus voorzichtig nippen. Ook zit er een zakje Jahe Kopi, Indonesishce gemberkoffie bij). Nooit gehad, nu geprobeerd en ik vind het te gek.

Intisari Amsterdam West Indonesisch restaurant afhaal delivery spekkoek
boozy spekkoek

Intisari bistro Indonesia
Balboastraat 24
Amsterdam West | De Baarsjes
Takeaway | delivery

Tags: Intisari bistro Indonesia | Indonesische afhaal Amsterdam de Baarsjes | Indonesische rijsttafel laten bezorgen in Amsterdam

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Leon & Leon koolhydraatarme friet airfryer
Guilt free snoepen van deze gezondere frietjes

Alleen het verhaal achter deze gezondere frietjes is al fantastisch. Schrijver Leon de Winter moest vanwege zijn gezondheid op dieet....

Sluiten