Het is Happy Shogatsu (New Year) bij IZAKAYA Amsterdam en dat wordt gevierd met een speciaal Shogatsu menu en dat mocht ik met een select groepje van o.a. bloggers en pers uitproberen tijdens een Masterclass. It’s a tough job, but someone’s gotta do it 🙂
Na een welkomscocktail gaan we aan tafel om ons Japanes style te laten verwennen met o.a. rock lobster shabu shabu, oftewel rauwe kreeft dat je even twee keer kopje onder laat gaan in hete bouillon. Hmmm zo lekker.
Je hebt sashimi en je hebt SASHIMI. Ik krijg vandaag drie hele bijzondere rauwe vis varianten bij IZAKAYA die er prachtig uit zien. De zeebaars is mijn favoriet, misschien helpt het dat de vis staat voor voorspoed 🙂
Oh deze gang is heel erg fijn om van te knabbelen: snow crab legs. Super zacht en een beetje zoetig.
Hmmm ik hou van unagi. En deze is wel heel erg fijn. En het krokantje bovenop is de graat van het visje en die kun je gewoon opknabbelen.
Ik ben altijd wel te porren voor een bao. Vooral de bao met eens peuzelt lekker weg.
Tja en dan toch wel de klapper van de avond: De shortrib met zwarte bonen en knoflook. Holy moly wat is deze goehoed! Het vlees is zo mals en zo vol smaak. Hier blijf ik van eten.
Om deze bijzondere avond goed af te sluiten: lots of sweets. Mochi met hazelnootijs. Zoooo fijn!
Wauw deze macarone is met de hand beschilderd! De keuken is er uuuuren mee bezig geweest. Ziet er toch mooi uit. Bijna te zonde om op te eten.
Ook zo’n bijzonder Shogatsu diner bij IZAKAYA meepakken? Het kan nog tot en met 29 februari. Reserveren kan via info@izakaya-amsterdam.com of +31 20 305 3090.
IZAKAYA
Albert Cuypstraat 2-6
Amsterdam De Pijp
izakay-amsterdam.com