Jack’s BBQ Shack de nieuwe barbecuewalhalla van Amsterdam

Knap persoon die langs Jack’s BBQ Shack hobbelt en niet door de rokerige geuren verleid wordt om hier naar binnen te poppen.

De zaak van Joseph and Guillem op de Raamstraat in hartje Amsterdam is namelijk dé plek voor barbecuefanaten om zichzelf te storten op bourbon en smokey infused gerechten zoals brisket, spareribs, burgers, pulled pork en meer. In de keuken achterin de smalle zaak is waar chef Guillem Francis zich ontfermt over de gerechten. Nieuwsgierige gasten kunnen via het raam spieken naar de actie van de chef, maar het allerleukste is natuurlijk om zijn creaties te proeven.

Chef G is helemaal wous van bbq-en. Als tiener bracht hij al behoorlijk wat uurtjes door in de keuken van een Afrikaans-Caribisch restaurant. Zijn vriend runde deze toko en Guillem mocht daar koken op open vuur. Zijn liefde voor de sterke bbq-smaken werd alleen maar groter en groter. De laatste jaren werkte de chef onder andere in het Pulitzer hotel en Soil waar hij wat meer richting fine dining ging, maar het bbq bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo besloot hij toch weer zijn barbecueskills te tonen. En dat doet hij dus bij Jack’s BBQ Shack.

Jack’s is een plek voor iedereen en geeft ruimte voor aan je inner cowboy. De toevoeging van ‘Shack’ geeft al aan dat het gaat om een laagdrempelige zaak. Gewoon lekker binnen komen wandelen en neerstrijken voor een bbq-sessie of neem wat voor mee naar huis, in het park of op de boot.

Vorige week schoof ik samen met the Cityguys aan bij Jack’s BBQ Shack om uiteraard lieten we de tafel volzetten met allerlei lekkers. Om te beginnen kregen we ieder een pineapple rebellion, een cocktail op basis van Kentucky Straigt Rebel bourbon dat geïnfuseerd is met gerookte rode jalapeño en chipotlevlokken. Een goed begin van deze bbq feast. Vervolgens volgen: een broodje brisket, broodje pulled pork, spareribs, geroosterde bloemkool met dukkah en tahini, toasty maïs met za’tar, geroosterde broccoli, potato wedges, tig huisgemaakte sausjes, cole slaw en natuurlijk hun the Cityguys burger. Want als je eet met de stadse jongens, dan kan deze burger niet ontbreken.

Ok, klinkt goed. Wat als ik je vertel dat de brisket uit Uruguay komt en tenminste vijf dagen is gebrined, is gemarineerd in zijn speciale marinade en daarna twintig uur heel langzaam is gegaard? De chef laat ons ook zijn laatste experiment proeven: een brisket dat maar liefst twee weken is gebrined. Holy moly zo goed. Ook de spareribs hebben een special treatment gehad. Ze zijn een nachtje in een brine van kruiden gestopt, vervolgens worden ze gegaard in de bouillon, daarna krijgen ze een lakje en worden ze iets gerookt. Voordat ze op tafel verschijnen krijgen ze nog twee likjes van de lak. En laten we het eens even hebben over de pulled pork. Deze wordt uiteraard ook heel erg langzaam en met heel veel liefde gegaard, maar de chef heeft er een extra touch voor. Zo gebruikt hij eiken houtsnippers en voegt hij ook nog eens Aziatische kruiden aan de varkensschouder toe om het een extra oompf effect te geven. En wat ze met de burger hebben gedaan, hebben ze me verteld, maar ben ik helemaal vergeten. Maar ik kan je wel vertellen dat je die niet wilt missen.

Het is te gek om Joseph en Guillem te horen vertellen over hun gerechten. Ze zijn zelf de grootste fans en doen het met zo ontzettend veel enthousiasme en overgave en dat proef je terug in hun smokey stuff.

We toppen het diner af met een cakeje en brownie met pindakaasmousse en gaan rollend naar buiten. Good to know. Dit eetfestijn kost exclusief drankjes €22,50 per persoon. En dat is heel heel heel erg redelijk voor wat je krijgt. Zowel qua kwantiteit als qua kwaliteit.

Jack’s BBQ Shack
Raamstraat 27
Amsterdam Centrum
Lunch | drinks | diner

Openingstijden jacks’s BBQ Shack:
Maandag tot en met donderdag van 12.00 uur tot 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 0.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 23.00 uur

Plan je route naar Jack’s BBQ Shack

Ook interessant:

BBQ restaurant Amsterdam | restaurant in Amsterdam centrum | brisket eten in Amsterdam | spareribs eten in Amsterdam | hamburgers eten in Amsterdam | barbecuerestaurant Amsterdam centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Bakkerij Wolf Wolvenstraat Amsterdam centrum
Bakkerij Wolf nieuwe bakkerij in de Negen Straatjes Amsterdam

Bakkerij Wolf is een nieuwe en vooral ook mooie bakkerij op de Wolvenstraat in de Negen Straatjes. Lees verder

Sluiten