Jacob Amsterdam nieuwe restobar met voormalig sous-chef van Coulisse als chefkok

Jacob Amsterdam restobar wordt een nieuwe culinaire spot op de Bilderdijkstraat.

Op de plek waar ik me zolang ik me kan heugen Bar Dapper zat komt in april een nieuwe restobar waar de culinaire breinen achter Europizza en Restaurant Europa verantwoordelijk zullen zijn voor de kaart en de gerechten. Aan het hoofd van het keukenteam komt Neil Perukel die hiervoor sous-chef was bij sterrenzaak Coulisse. Als dit geen droomformule is voor een toprestaurant weet ik het ook niet meer.

All day zaak

Jacob Amsterdam wordt een low key spot waar je ’s morgens vroeg langs kunt poppen voor een kop koffie, huisgemaakte limo, een ontbijtje of lunch met baksels van Stadsbakerij As. Heb je meer trek in een alcoholische versnapering? Wat dacht je van een ijskoud biertje, cocktailtje, een orange wine of een vin naturel? De Wijnwinkel en Troppo Giovane leveren de wijnen bij Jacob Amsterdam. Knort je maag? Je kunt natuurlijk ook heel erg goed een hapje eten bij deze nieuwe restaurant en bar op de Bilderdijkstraat. Ze gaan kleine en middelgrote Europese gerechten serveren die heel erg goed deelbaar zijn. Zowel vis-, vleeseters als vegetariërs komen hier aan hun trekken.

De breinen achter deze nieuwe hotspot is de horecafamilie Van Breda, bekend van de Amsterdamse café’s Weber, LUX en Helmers. Verwacht hier dus vooral de ongedwongen sfeer van hun geliefde café’s, maar dan gecombineerd met goed eten en drinken.

Terras met veel plekjes in de zon

En ook niet geheel onbelangrijk met het terrasseizoen om de hoek; bij Jacob Amsterdam komt er een groot terras waarbij zelfs een deel aan het water. De gunstige ligging van het terras op de brug tussen de Eerste Constantijn Huygensstraat en de Bilderdijkstraat zorgt ervoor dat je heel erg goed zonnestralen kunt vangen op zonnige dagen. En van maart tot en met eind oktober kun je hier iedere dag van de week tot één uur ’s nachts chillen op het terras.

Je kunt vanaf begin april terecht bij Jacob Amsterdam op de Bilderdijkstraat.

Jacob Amsterdam
Bilderdijkstraat 217
Amsterdam West | Oud-West
Ontbijt | lunch | koffie | borrel | diner | terras

Openingstijden Jacob:
Maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 9.00 uur tot 1.00 uur

Plan je route naar Jacob Amsterdam

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
4 plekken waar je lekkere yakitori (Japanse spiesjes van de grill) kunt eten in Amsterdam

Yakitori, Japanse gegrilde spiesjes, zijn voor mij het ultieme lekker-samen-bieren-en-knabbelen-snacks. Lees verder

Sluiten