Kaagman en Kortekaas bistro Amsterdam

Ik heb verschillende eat moods. Soms heb ik zin in een snelle hap, dan vind ik het totaal niet erg om even te balanceren op een oncomfortabel krukje en te eten uit een über hip plastic mandje. Andere dagen word ik blij van strak geperst linnen en mooi gepoleerde glazen op tafel en klassieke gerechten die je kent en herkent.

Een avondje bij Kaagman & Kortekaas noem ik fancy chill. Klasse gerechten, met hier en daar een verrassing die je even wakker schudt en tafeltjes die precies ver genoeg uit elkaar staan om privacy te hebben, maar wel op elkaars bord te kunnen spieken om te kijken wat je bestelt.

Een tafeltje bemachtigen op een zaterdagavond is net zo’n uitdaging als van een net geopend zak chips afblijven, in mijn geval onmogelijk. Des te blijer ben je met je overwinning als het lukt.

Eenmaal geïnstalleerd aan het kleine tafeltje in de gezellige drukte van geroezemoes en getik van bestek, staat de bediening snel naast ons met de menukaart. 4-gangen, 5-gangen, 6-gangen of á la carte. Maak er jouw feestje van.

restaurant-kaagman-kortekaas-amsterdam

Tegenwoordig is het hip om alleen de ingrediënten die in het gerecht zitten op de menukaart te zetten, vervolgens is het gissen naar hoe de bereiding is. Als eerste verschijnt de wilde zeebaars, anijspaddestoelen, granaatappel, kalfslever, zuring en poffertje op tafel. Een mooi gerecht met een super zachte rauwe zeebaars en genoeg zuur en knapperigheid om het geheel perfect in balans te brengen.

kaagman-kortekaas-restaurant-amsterdam-centrum

Toen ik oester en hersenen op het menu zag, dacht ik één ding: Die wil ik! De oester is naast lekker vlezig ook een smaakbom. De hersenen hebben een fijn krokant korstje, maar hebben verder weinig smaak.

kaagmankortekaas-restaurant-amsterdam

Dat varkensbuik en langoustine goed samengaan bewijst dit surf and turf gerecht. Dit is even dik genieten.

kaagman-en-kortekaas-restaurant-amsterdam

Nog zo’n fijne combinatie: Patrijs met eendenlever, peterseliewortel, palmkool, unicatumtruffel en amandel.

kaagman-en-kortekaas-amsterdam

Perzik, pink banana pompoen, karnemelk, beukennootjes, karamel en basilicum zorgen voor wat verfrissing.

Voldaan verlaten we dit fijne restaurant. Wat een knappe gerechten met mooie combinaties. Tel daarbij op heerlijke wijnen, een te gekke sfeer en goede bediening en je weet wel waarom ik nog een keer terug kom bij Kaagman & Kortekaas.

Kaagman & Kortekaas
Sint Nicolaasstraat 43
Amsterdam Centrum
Diner

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Basquiat Amsterdam Oost
Bar Basquiat in Amsterdam oost

Ja hoor er is weer wat nieuws in de Javastraat in Amsterdam Oost: Bar Basquiat. Een chille spot met als...

Sluiten