Kalbi of galbi is een populair Koreaans gerecht uit LA dat je zeker eens moet proberen

Als je van Koreaanse bbq houdt, moet je zeker eens het gerecht kalbi (of galbi) proberen!

Het is een gerecht wordt gemaakt van runder short ribs. Het woord kalbi of galbi is dan ook het Koreaanse woord voor rib. Omdat het vlees wordt bereid op de grill en het dit proces te versnellen worden de ribben overdwars gezaagd, dus door de botten heen met als resultaat mooie dunne lappen vlees die snel garen op de barbecue.

Je kunt kalbi ongemarineerd serveren, maar meestal wordt het vlees eerst (een paar uur) gemarineerd voordat het de bbq op gaat zodat je niet alleen supermals vlees als resultaat hebt, maar ook nog eens vlees met een heerlijke Koreaanse zoetzure smaak dat lekker sticky and sweet is.

Kalbi marinade

Iedere Koreaanse familie heeft weer een eigen recept voor de kalbi of galbi marinade. Meestal zit er sowieso sojasaus, bruine suiker, verse gember en heel veel knoflook in. Laatst had ik een te gekke kalbimarinaderecept van chef Roy Choi gemaakt en hierin zaten ook kiwi’s en sinaasappelsap.

Zo eet je galbi

Je kunt de dun gesneden runderribben makkelijk online bestellen. Ik heb ze zelf overigens bij de Japanse-Koreaanse supermarkt Shila in Amsterdam Buitenveldert gekocht. Ze liggen daar in de diepvries en ze heten ook kalbi, dus makkelijk te herkennen. Ik heb het vlees uren gemarineerd, vervolgens geroosterd, in stukken gesneden en in een taco gegeten. Maar je kunt galbi natuurlijk ook op z’n Koreaans eten door het in te wikkelen in een blaadje sla met ssämsaus en wat gestoomde rijst.

Superlekker dus en zeker het proberen waard!

Ook interessant

Kalbi of galbi een te gek Koreaans gerecht | wat is kalbi of galbi?| Koreaanse gerechten | Korean bbq vlees

Translate»
Lees vorig bericht:
Café Beurre nieuwe bar waar je wijntjes kunt drinken en vega snacks kunt happen

Café Beurre op de Van Limburg Stirumstraat in Amsterdam West is er eentje om in de gaten te houden. Lees...

Sluiten