Katertje? Neem een stevige lunch bij Kerkstraat 59!

Net uit de loop en uit het zicht van de toeristische Leidsestraat zit een heel leuk nieuw lunchtentje/borrelspot vernoemd naar het adres Kerkstraat 59. Buiten een terras met 3 tafeltjes en binnen houten tafels, stoelen en banken.

Op de kaart Mexicaanse soulfood net zoals bij het broertje Los Pilones een paar deuren verderop. Wat inhoudt gerechten met bruine bonen, goed gevulde omeletten, juicy hamburgers, guacamole en nacho’s, gegrilde entrecote en noem maar op.

Mexicaans lunchen bij Kerkstraat 59 in Amsterdam
Mexicaans lunchen bij Kerkstraat 59 in Amsterdam


Ik ben ontzettend benieuwd naar de Huevos Rancheros ‘Los Pilones’ wat betekent dat ik een bord krijg bedekt met spiegeleieren, maistortilla’s, zwarte bonen en een pittige tomatensaus. Dit alles afgetopt met gesmolten kaas, veel gesmolten kaas. Een top gerecht, lekker pittig en stevig. Vooral de tomatensaus is smakelijk.

Mexicaans lunchen bij Kerkstraat 59 in Amsterdam

Het broodje hamburger smaakt net zo goed als het eruit ziet. Je proeft de grill smaak van het vlees en ze hebben het broodje even gebakken. Zo zonde als dat niet gebeurt! In plaats van standaard gebakken uienringen hebben ze gekozen voor een lekker zoete uiencompote. De kaas is goed gesmolten en gelukkig geen cheddar (ben geen fan van cheddar). De salad on the side heeft een erg lekker vinagrette en past perfect bij de burger. Een aanrader dus!

Mexicaans lunchen bij Kerkstraat 59 in Amsterdam

Bijzonder lekker is de kruidenomelet met groene asperges en parmezaanse kaas. Binnenin is de kaas goed gesmolten en aan de buitenkant juist heerlijk knapperig. 

Het brood is supervers en lekker om te dippen in de olijfolie op tafel.

Kerkstraat 59 is een heerlijke tent om lekker te ontbijten (ze hebben namelijk ook lichtere gerechten zoals yoghurt of vers fruit), te lunchen of te borrelen. Of alle drie als je dat wilt. Toen ik er was waren ze net geopend, waardoor het nog erg rustig was, maar daar komt vast snel verandering in!

Mexicaans lunchen bij Kerkstraat 59 in Amsterdam


Kerkstraat 59

Kerkstraat 59
Amsterdam

Openingstijden:
Dinsdag tot zondag vanaf 9.00 uur (althans volgens de website, volgens Facebook op maandag open en vanaf 10.00 uur)

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Lot Sixty One Coffee Roasters in Amsterdam Oud-West
Hotspot voor cafeinejunkies Coffee Roasters op de Kinkerstraat

Sluiten