Hotel de Goudfazant hotspot in Amsterdam Noord

Als je het terrein van Noord 6 waar Hotel De Goudfazant zit oprijdt denk je dat je terecht bent gekomen in een slechte film over een moord in een loods. Het waait flink aan het IJ en links en rechts staan lelijke bedrijfspanden. Ook de gevel van golfplaten is niet echt uitnodigend. Gelukkig komt alles goed zodra je binnenkomt. Zo grauw als het buiten is, zo fijn is het binnen.

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

De voormalige garage is omgetoverd tot een imposante horecagelegenheid. Het mooie eraan vind ik dat ze de originele elementen in tact hebben gelaten, maar het toch clean oogt. Zo’n hoge en grote ruimte knus krijgen is gewoon onmogelijk, maar toch heeft het voor mij iets gemoedelijks. Dat heeft denk ik met name te maken met de witte kleedjes, de open keuken met houtendetails en de hoeveelheid tafeltjes die relatief dicht op elkaar staan.

Nieuw is Hotel de Goudfazant niet, ze zitten alweer zo’n 7 jaar daar aan de overkant. Het concept: een drie-gangen keuzemenu voor 3 tientjes. Let wel, als je franse culinaire vocabulaire niet optimaal is, neem dan even je culinaire woordenboek mee. De kaart (wat niet meer is dan een geprint A4’tje) staat vol met lekkers wat het kiezen lastig maakt.

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord


De charcuterie met zilveruitjescompote, roodbaars met citroenrisotto en hemelse modder winnen het van de rest. De charcuterie is een goede keus: een goede hoeveelheid en genoeg variatie in vleessoorten. Wat betreft de roodbaars, lekker knapperig gebakken en goed gegaard. De risotto ben ik wat minder over te spreken. Deze versie is behoorlijk chewy en daar hou ik persoonlijk niet zo van. Ik geef de voorkeur aan een zachtere versie van de Italiaanse rijst. Het dessert daarentegen krijgt een dikke vette 9! Superzacht en heerlijk met die geroosterde amandelen.

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

Worstje met bonen

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

Feest van vleeswaren

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

Brandade van kabeljauw

Ik ben niet alleen gekomen, maar heb me gewapend met twee mede smulpapen. Hun keuze: vooraf de worstje met bonen, als hoofd de poussin met rabarberappel en de brandade van kabeljauw met dikke huisgemaakte patatekes. Positieve geluiden gaan over en weer over tafel. Het worstje op een bedje van knapperige bonen en in een smaakvol tomatensausje is waanzinnig sappig. Ook de presentatie verdient zeker een pluim.

Van de friszachte brandade wordt ook flink gesmuld en ook hier weer een dikke vette prima voor de presentatie. De bavette die bij mijn tafelgenote naast mij wordt geserveerd leidt me ontzettend af van mijn eigen roodbaars. Het perfect rosé gebakken heerlijk stuk vlees is zo mooi getrancheerd op het bord met de dikke goudbruin gefrituurde aardappels er pontificaal bovenop dat ik direct spijt krijg van mijn eigen keuze. En die spijt is enigszins terecht, want het smaakt nog lekkerder dan dat het eruit ziet! Heerlijk dat geweldige vlees met de zure botersaus.

Het zoetzure appeltje in een deegjasje dat tegenover mij wordt geserveerd als dessert “smaakt prima” hoor ik. Wat dat betreft ben ik weer blij met mijn chocolade beleving.

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

Rosé bavette met bearnaise en verse frites

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

Jong kippetje met rabarberappel

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

Knapperig stukje roodbaars

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

Appel in een korstje

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord

Enkeltje naar de hemel met dit ‘moddertje’

Verdorie wat een topavond! Ik kan gewoon niet anders concluderen. Lekker eten in een mooie ruimte, attente, alerte, vriendelijk en snelle bediening, fijne wijnen en uiteraard goed gezelschap. Dat maakt mij altijd blij. Een dikke bonus vind ik de gratis tafelwater dat constant wordt aangevuld. Kijk, zo hoort het!

Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord


Ow ja, ook al heet het Hotel De Goudfazant, het is geen hotel. Al zal ik er wel willen blijven slapen om de volgende ochtend een heerlijk ontbijtje van ze te krijgen, maar dat serveren ze helaas niet. Wellicht een goede suggestie?

Hotel De Goudfazant
Aambeeldstraat 10
Amsterdam

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Mexicaans lunchen bij Kerkstraat 59 in Amsterdam
Katertje? Neem een stevige lunch bij Kerkstraat 59!

Net uit de loop en uit het zicht van de toeristische Leidsestraat zit een heel leuk nieuw lunchtentje/borrelspot vernoemd naar...

Sluiten