Koken op de set van A’dam – E.V.A.

Ik kijk al jarenlang met veel plezier naar de serie A’dam – E.V.A. Ik kan me nog goed herinneren hoe Adam en Eva in seizoen 1 buren worden en hoe ze na lang om elkaar heen te hebben gedraaid een stel worden. Wat deze serie extra leuk maakt is het feit dat het in Amsterdam afspeelt en laat zien hoe iedere keer weer de levens van de stadbewoners met elkaar verweven raken.

Dus toen ik de kans kreeg om mee te kijken bij de catering en op de filmset (thanks Theetje!) hoefde ik geen twee keer na te denken.

Er wordt al flink gekokkereld door Monique en haar keukenhulpje Daphne in de mobiele keuken als we op zondagmiddag om 15.00 uur aankomen.

adam en eva catering lunch

Wauw de geuren komen me tegemoet zodra ik de laatste trede van het trappertje dat leidt naar de plek “where the magic happens” bereik. Er staan verschillende pannetjes lekker te dampen en overal staan gezellig gevulde kommetjes.

adamevapompoen adam en eva wraps

Monique tovert al 25 jaar de lekkerste dingen uit haar foodtruck. Al drie seizoenen A’dam – E.V.A. lang voorziet ze de crew steeds weer van een goede en voedzame hap.

adam en eva cateringbus adamevacatering adamenevaserievis

Gelukkig mag ik niet alleen kijken, maar ook mijn handen uit de mouwen steken. Sjalotjes pellend, aardappels schillend en groenten hakkend kan ik Mo wat vragen stellen over hoe het is om voor tv- en filmproducties te koken (naast A’dam – E.V.A. kookte ze bijv. ook voor de crew van Dolfje Weerwolfje en nog veel meer).

Zo vertelt ze dat ze in haar carrière weleens onder de meest erbarmelijke omstandigheden heeft gekookt. Koken met een aantal graden onder nul klinkt bijvoorbeeld niet peanuts. En ook het feit dat je iedere dag weer iets anders op tafel moet toveren aangezien je steeds dezelfde eters hebt is af en toe een grote uitdaging.

adam en eva de serie koken

En natuurlijk wil ik ook graag een kijkje op de set nemen. In de tuin van een mooi herenhuis in Oud-Zuid is de crew hard aan het werk. We zijn getuige van een emotionele scène die zo echt wordt neergezet door Eva dat ik me bezwaard voel ik dat ik erbij sta, maar wanneer er “cut” wordt geroepen en iedereen weer even ontspant realiseer ik me dat het natuurlijk allemaal geacteerd is. Got me fooled!

adam en eva op de set de serie adam en eva adam en eva serie Adam en vele anderen

En dan is het etenstijd, lunchtijd welteverstaan. Want ook is het 19.00 uur, de draaidag zit er pas half op dus wordt er geluncht. We eten wat later dan gepland, het draaien liep uit en ook dat hoort erbij wanneer je kookt voor een productie.

adam en eva lunch

De crew zit inmiddels in comfy outfits te chillen aan de tafels terwijl Monique en Daphne de goed gevulde schalen en grote kommen op de grote tafel buiten uitstallen. Vandaag op het menu: Eendenborstfilet met een heerlijke sjalotjesjus (jaja die ik heb gepeld), krokant gebakken visjes, wraps gevuld met pompoen en cashewnoten, aardappelpuree, broccolisalade en een super kleurrijke salade met o.a. radijs en ei.

adam eva salade adamenevadeserie

Ook wij prikken een vorkje mee en het smaakt net zo goed als dat het eruit ziet. Vooral de rosé eend, broccolisalade en de wrap zijn mijn favoriet. Zo wil ik wel iedere dag lunchen!

adam en eva serie seizoen drie

Er wordt goed gegeten van al het lekkers en ik spreek wat crewleden over de catering. En iedereen is ontzettend enthousiast en heeft er veel bewondering voor dat Mo dag in dag uit weer iets anders uit haar culinaire mouw weet te schudden. “En het is altijd weer heerlijk,” wordt mij verzekerd.

ADAM EVA de film crew

De sfeer op de set van A’dam – E.V.A. is bijzonder ontspannen en het voelt als een grote gezellige familie. Met Mo die als culinaire moeder zorgt voor haar crewkids. Zo worden de slingers tevoorschijn gehaald omdat er iemand jarig is, wordt er een speciaal dessert voor hem gemaakt en natuurlijk gezongen.

Wil je het zelf ook gaan maken als cateraar voor film- en of tv-producties, dan moet je in ieder geval de volgende kwaliteiten bezitten:

  • Niet bang om hard te werken, want het is aanpoten en soms lange dagen maken;
  • (Goed) kunnen koken en het ook leuk vinden is ook handig;
  • Een flinke dosis creativiteit;
  • Geduld als de planning uitloopt.
  • En wie weet sta jij ooit wel hongerige acteurs en crewleden blij te maken met jouw kookkunsten.
Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Terpentijn Amsterdam
Streetfood en noodles bij Terpentijn Amsterdam

Verse loempia's en dampende noodlessoep eet je voortaan bij Terpentijn Amsterdam op het Rokin. Dat deze heerlijke nieuwe hotspot wel...

Sluiten