KOKO Coffee & Design…liefde op het eerste gezicht

Eens in de zoveel tijd kom je op plekken waar je bij binnenkomst op slag verliefd bent. KOKO Coffee & Design is zo’n It’s-not-just-a-crush-but-love-at-first-sight-spot. Wat maakt deze tent dan zo bijzonder makkelijk om van te houden? Het geflirt begint eigenlijk al buiten op de Oudezijds Achterburgwal waar KOKO Coffee & Design huisvest.

Gelegen op de Wallen tussen een hoeveelheid aan Coffeeshops (niet het juiste soort), tattoo shops en het Hennep museum is KOKO de vlag op de modderschuit. Heb je je een weg door al dat bagger waarmee de Wallen je bekogelt gebaand, dan zorgen de leuke borden en de mooie hoge glazen pui waar je al een glimps van al het moois binnen kunt opvangen, ervoor dat je naar binnen wilt! Binnen wordt de liefde alleen maar groter en dat heeft alles te maken met de warmte waarmee de eigenaressen Karlijn & Caroline je begroeten, de ongedwongen sfeer, de waanzinnige ruimte en de unieke collectie. Want bij KOKO kun je naast een heerlijk kopje koffie (geroosterd door de  Belgische Caffènation) ook terecht voor mooie kleding van nieuwe labels, handmade accessoires en fijne kunststukken.

KOKO Coffee & Design in de Amsterdamse Jordaan


Het is dan ook absoluut geen straf dat het toeval mij weer bij KOKO Coffee & Design brengt. Dit keer niet om een cafeïne-infuus aan te leggen, maar voor de lancering van de nieuwe lente collectie. Een mooie gelegenheid om de personen achter de unieke exemplaren te spreken en het verhaal erachter te horen. 

Zo spreek ik upcoming print designer Marly van Lipzig over haar weg naar de mogelijkheid om haar zelf ontworpen prints op neopreen te kunnen printen. En hoe haar uit neopreen vervaardigde strikjes ideaal zijn voor niet alleen ieder outfit, maar ook praktisch voor een vioolspeler aangezien haar stikjes flexibel genoeg zijn (dat is toch een grappig verhaal?)

KOKO Coffee & Design in de Amsterdamse JordaanKOKO Coffee & Design in de Amsterdamse Jordaan

KOKO Coffee & Design in de Amsterdamse Jordaan


Vervolgens raak ik in gesprek met Chris van Elzen een jonge ontwerper die vertelt over zijn bijzonder project tegels van leer en hoe hij momenteel sieraden maakt uit laagjes zelf geproduceerd materiaal waarmee hij glans en schittering wil vangen in één voorwerp wat hij deze avond draagt als ketting. De glans en schittering staan symbool voor het gelukzalige gevoel dat een vrouw heeft als ze haar haren kamt (uit het materiaal heeft hij namelijk allereerst voorwerpen voor in het vrouwenhaar ontworpen en gefabriceerd). Zijn ontwerpen liggen nog niet in de winkel, maar wie weet op een dag.

Al deze ontwerpers geloven in hun unieke product en ik vind het fantastisch dat KOKO ze een platform geeft om hun ontwerpen aan het publiek te tonen.

KOKO Coffee & Design is typisch een gevalletje one to love & one to remember. Een heerlijke spot om intens ontspannen te genieten van een kopje zwart goud en je te omringen met inspirerende mensen en fantastisch mooie mode en fijne kunst. Mijn tip: Neem wat yoghurt met heerlijke home made granola of een flink stuk van hun verse appeltaart of banana cake.

Eén ding staat buiten kijf: Het is geen verliefdheid meer, het is uitgegroeid tot een houden van…

KOKO Coffee & Design in de Amsterdamse Jordaan
KOKO Coffee & Design in de Amsterdamse Jordaan

KOKO Coffee & Design
Oudezijds Achterburgwal 145
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 18.30 uur
Zaterdag & zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Traiteur Saffraan in Oud-West
Saffraan: Een mooie reden om zelf niet te koken!

Ik ben zelf gek op Lees verder

Sluiten