Saffraan: Een mooie reden om zelf niet te koken!

Ik ben zelf gek op uitgebreid koken en dat doe ik dan ook bijna dagelijks. Daarnaast ben ik graag sponsor van de Amsterdamse restaurantbranche. En toch heel soms heb ik geen zin om uitgebreid te koken en heb ik ook geen zin om bediend te worden. Op zulke momenten ben ik te vinden bij traiteur Saffraan op de Jan Pieter Heijestraat in Oud-West.

Traiteur Saffraan in Oud-West

Wat ik zo heerlijk vind aan Saffraan is dat je al buiten wordt gelokt door de gerechten van de dag die op de borden buiten zijn uitgeschreven. Bij binnenkomst word je vervolgens overladen door nog meer prikkels: Overal fijn zoetwaar, ambachtelijk bereid eten in de vitrine en mooie wijnen voor een grande entree. En waar tegenwoordig bij de meeste moderne afhaalgelegenheden het duidelijk steeds vaker draait om sterieler dan steriel en strakker dan strak en ik me afvraag hoe ze het eten bereiden, kun je bij Saffraan nog net de keuken in kijken en zien dat er echt én met passie gekookt wordt!

Traiteur Saffraan in Oud-West

Traiteur Saffraan in Oud-West


Het enige nadeel is besluiten wat ik mee naar huis zal nemen. De vitrine staat vol met heerlijke lasagne, mooie mini quiches, pittige gehaktballetjes, kleurrijke verse tagliatelle, stevige kabeljauw pakketjes, sappige kippenbouten en nog veel meer. Alles is altijd goed op smaak, kraakvers en ook mooi om te presenteren tijdens een dineetje. Het gaat zo hup in stevige plastic bakken en je kunt het of opgewarmd meenemen of gekoeld zodat je het zelf kunt opwarmen. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Los van het feit dat ik graag bij Saffraan kom om mijn avondmaal mee te nemen, is het ook dé ideale plek om wat bijzonders mee te nemen naar een diner. Mooie flessen bijzondere olijfolie, heerlijk zelfgemaakte cheesecake en to die for chocolade truffels!

Saffraan is niet voor niets al 14 jaar een begrip op de Jan Pieter Heijestraat en wat mij betreft blijf ik nog vele jaren genieten van hun kookkunsten. Vooral nu ik heb vernomen dat ze binnenkort met hun gerechten gaan experimenteren met invloeden vanuit Noord-Afrika. Dat belooft veel goeds!

Je kunt overigens ook bij Saffraan eten of gebruik maken van hun cateringdiensten. 

P4061203
P4061215
Jan Pieter Heijestraat 128
Amsterdam
 
Openingstijden:
Zaterdag van 12.00 uur tot 21.30 uur
Zondag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot 21.30 uur

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Vnnie's Deli Haarlemmerbuurt Amsterdam
Vinnies deli: Voor de biologische fans

Organic (oftewel biologisch in het Nederlands) is hot luidt het credo bij Vinnies Deli op de Haarlemmerstraat. Deze deli annex...

Sluiten