Zo ga je ontspannen uit eten in Amsterdam

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik best wel verzot ben op uit eten gaan in Amsterdam.Meerdere keren per week duik ik met alle liefde met mijn snufferd in een menukaart om wat uit te zoeken dat past bij mijn craving du moment. In het begin ging nog wel eens spontaan ergens een hapje eten. Gewoon hop ergens naar binnen poppen in de hoop dat ze plek voor me hadden. Na meerdere keren teleurgesteld te worden ben ik daarmee opgehouden. Op een vrijdagavond ben ik ooit vanuit Oud-West helemaal in hartje Jordaan beland voordat ik terecht kon bij een restaurant waar ik zelf ook blij mee was. Want ok, je kunt altijd wel ergens terecht, maar natuurlijk wil ik wel descent uit eten.

Ontspannen uit eten

Dus vanaf dat moment besloot ik altijd een tafel te reserveren bij restaurants zodat ik in ieder geval nooit meer hangry door Amsterdam hoef te struinen op zoek naar eten. Is ook fijner voor de lieve mensen om mij heen. Een fijne bijkomstigheid is dat ik niet meer in een hongerige bui hoef te beslissen waar ik uit eten ga of waar ik trek in heb (op zulke momenten is dat namelijk bijna alles) en weet ik gewoon ok vrijdag om 19.00 uur bij dat restaurant.

Reserveren restaurants Amsterdam

Een tafel reserveren in Amsterdam is af en toe ook nog een uitdaging. Want het verschilt per restaurant hoe het reserveringsproces gaat. Soms moet het online en soms juist weer telefonisch. Dan weer via een online reserveringssysteem waarbij je moet inloggen en dan ben ik weer mijn inloggegevens kwijt. Aaah waarom is dit zo lastig? En toen BAM opeens was Eet.nu er. Een restaurantgids waar alle restaurants van Amsterdam op staan en waar je bij ze allemaal gewoon online kunt reserveren. Super chill, want bij de meeste reserveringssites kun je alleen reserveren bij restaurants die ervoor willen betalen, bij Eet.nu is dat dus niet zo. Alle restaurants staan op hun site en je kunt direct online een tafel reserveren. Hun team van bellers belt voor jou naar het restaurant. Is er toch geen plek? Dan helpen ze je met een ander restaurant uitzoeken. Echt zo fijn! En dat is dus ook de reden waarom ik op mijn site hun reserveringssysteem gebruik, zodat jij er ook gebruik van kunt maken.

Populairste restaurants Amsterdam

Ok, handig reserveren check! Nu leek het mij ook best wel handig als ik weet welke restaurants het populairste zijn. Bij welke restaurants in Amsterdam zijn de tafels zo gewild dat ze snel vol zitten? Eet.nu was zo lief om mij hun top 10 meest gereserveerde restaurants van Amsterdam te geven. Dus als één van deze restaurants op jouw foodbucketlist staat weet je dat reserveren extra handig is. Just so you know.

Meest gereserveerde restaurants Amsterdam

En dit zijn ze dan, de restaurants in Amsterdam waar het vaakst online een reservering wordt geplaatst bij de online restaurantgids.

Elkaar

Dit knusse restaurant in Amsterdam Oost is al tijden behoorlijk populair. Voor de mooie zomerse dagen is het terras aan het water erg fijn. Je eet hier Franse-Mediterraanse gerechten.

Elkaar
Alexanderplein 6
Restaurant Amsterdam Oost
Reserveer direct een tafel bij Elkaar

Restaurant Indrapura

Op zoek naar wat te eten bij het Rembrandtplein en toevallig zin in een lekker satétje, rendang en andere Indonesische lekkernijen? Dan zit je goed bij dit restaurant op het Rembrandtplein.

Restaurant Indrapura
Rembrandtplein 40-42
Restaurant Amsterdam Centrum
Reserveer direct bij restaurant Indrapura

Diverto

Italian food lovers komen graag bij dit Italiaans restaurant op de Overtoom om de hoek van het Leidseplein.

Diverto
Overtoom 28
Restaurant Amsterdam West
Reserveer een tafel bij Diverto

Merkelbach

Alleen al vanwege de waanzinnige locatie is het een aanrader om bij restaurant Merkelbach aan te schuiven. Het restaurant dat in een te gek 18e-eeuws buitenhuis zit heeft een prachtig terras middenin Park Frankendael. Er wordt gekookt met biologische producten.

Merkelbach
Middenweg 72
Restaurant Amsterdam Oost
Reserveer direct bij Merkelbach

La Cubanita

De Spaanse tapas vliegen je om de oren bij dit restaurant op de Wallen.

La Cubanita
Binnen Bantammerstraat 9
Restaurant Amsterdam Centrum
Reserveer bij La Cubanita

Restaurant Olijfje

Kun je niet kiezen tussen Grieks, Spaans of Turks? Bij restaurant Olijfje hoef je niet te kiezen. Ze serveren hier allerlei lekkers van de Mediterraanse keuken.

Restaurant Olijfje
Valkenburgerstraat 223D
Restaurant Amsterdam Centrum
Reserveer een tafel bij restaurant Olijfje

Little Thai Prince

Even zin om je in Thailand te wanen? Schuif aan bij Thai restaurant Little Thai Prince op de Zeedijk voor een lekkere curry of een ander Thaise hap.

Little Thai Prince
Zeedijk 33
Restaurant Amsterdam Centrum
Reserveer bij Little Thai Prince

Kaiko

Een avondje sushi? Dan is Japans restaurant Kaiko in de Rivierenbuurt er eentje om te reserveren. Van de Japanse restaurants wordt Kaiko het meeste gereserveerd. Naast sushi hebben ze ook tempura en andere bijgerechten.

Kaiko
Jekerstraat 114
Restaurant Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt
Reserveer bij Kaiko

Cafe Caron Amsterdam restaurant

Café Caron

De zonen van de bekende topchef Alain Caron hebben een restaurant in de Pijp geopend. Het cute restaurant op de hoek van Frans Halsstraat en de Eerste Jacob van Campenstraat heeft buiten tafeltjes waar je lekker buiten kunt eten.

Café Caron
Frans Halsstraat 28
Restaurant Amsterdam De Pijp
Reserveren bij Café Caron

Restaurant Lastage*

Voor € 47,- een drie-gangen diner eten bij een sterrenrestaurant? Dat kan bij dit sfeervolle restaurant op de Wallen.

Restaurant Lastage
Geldersekade 29
Restaurant Amsterdam Centrum
Reserveer bij restaurant Lastage

Librije’s Zusje

Voor als je echt even goed wilt uitpakken dan is het tweesterrenrestaurant van Jonnie Boer in het Waldorf Astoria Hotel een goede keus.

Librije’s Zusje
Herengracht 542-556
Restaurant Amsterdam Centrum
Reserveer bij Librije’s Zusje

Fier

De kaart staat vol met Limburg-Belgische gerechten. Voor een sessie Bourgondisch eten zit je hier goed. Extra fijn aan Fier: Het grote terras aan het water waar het wel heel erg goed vertoeven is.

Fier
De Clercqstraat 79
Restaurant Amsterdam West
Reserveer bij Fier

Dus daar zijn ze de meest gereserveerde restaurants van Amsterdam. Doe er je voordeel mee zodat je nooit meer hoeft af te druipen omdat het restaurant waar je wilt eten vol zit. Wel zo fijn.

Translate»
Lees vorig bericht:
Krokettenrestaurant Wilde Kroketten Amsterdam West
Wilde Kroketten het allereerste krokettenrestaurant van Amsterdam

Kroketten eet je bij een krokettenrestaurant. Ja toch! Lees verder

Sluiten