Het stond al een tijdje op mijn to do lijstje: Een visje eten bij hét visrestaurant van Amsterdam Vis aan de Schelde op het Scheldeplein in de Rivierenbuurt. Valentijnsdag was een mooie gelegenheid om eens neer te strijken aan de Scheldestraat en een lekker visje te eten.
Amuses van vis
Om de avond te beginnen, drie amuses: Kroepoek van zeewier en bouillabaisse in een krokant korstje. Hmmm de toon is gezet. Ook de mousse van vis met rode bietjes en de couscous met houmous, harissamayonaise en een visbitterballetje gaan er goed in.
Visparadijs
Zoals je mag verwachten van een visrestaurant zoals Vis aan de Schelde, een parade van heerlijke visgerechten. Vooral de tonijn, met babygarnaaltjes (met eetbare schil), avocadomousse en garnalenpasta is een bijzondere ervaring door de bijzondere combinaties.
Tropisch dessert
En dan is het tijd voor zoet! Een tropisch dessert van mango, zoete rijst en passievrucht. Lekker zoet, zuur en fris tegelijk.
Het beste van vis
Vis aan de Schelde is al jaren een begrip in de Rivierenbuurt en dat is niet zonder reden. Ze weten het beste uit vis te halen en maken van ieder bord weer een mooi kunstwerk.
Weinig privacy
Ik had gehoopt op een wat meer intiemere sfeer, maar doordat je in lange rijden en dicht op elkaar zit miste ik de privacy.
Restaurant Vis aan de Schelde
Scheldeplein 4
Amsterdam Zuid Rivierenbuurt
visaandeschelde.nl
Openingstijden restaurant Vis aan de Schelde:
Lunch: Maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.30 uur
Diner: Maandag tot en met zondag van 17.30 uur tot 23.00 uur
Bijzonder lunchen in Amsterdam. Van high tea tot aan high wine.