Nieuw: restaurant BAK

Restaurant BAK pop-up restaurant in Amsterdam


Op de derde verdieping van het imposante voormalig pakhuis werkgebouw Het Veem zit sindskort Restaurant BAK. De vraag is voor hoe lang. Restaurant BAK is (zoals de drie oprichters zelf claimen) het tofste restaurant zonder vaste locatie. Na een toer van optredens tijdens de Rollende Keukens in het Westerpark, bij de Gebroeders Hartering aan de Peperstraat en een toegift in de Posthoornkerk, last Restaurant BAK even een nomade pauze en strijken ze dus tijdelijk neer in de Zeeheldenbuurt aan het IJ.

Restaurant BAK pop-up restaurant in Amsterdam

Boven aangekomen is het opvallend rustig bij Restaurant BAK (er zit letterlijk 1 persoon aan een krantje en een bakkie koffie), maar het uitzicht lokt me toch naar een tafeltje aan het raam. Ik moet maar zo denken, word ik in ieder geval snel geholpen! Restaurant BAK heeft een mooie kleine lunchkaart. Ik twijfel tussen de schapenkaas en de Brandt & Levie worst, maar laat me toch verleiden door het laatste. Ik krijg er geen spijt van. De worst is goed op smaak en lekker warm, geserveerd met appel, salie en kruidensla. Het eet alleen ontzettend onhandig. Het biologisch brood is heerlijk dat wel (jammer dat het geen bruin is), maar is een soort van gehalveerde puntbroodje dat steeds omrolt waardoor al het lekkers er steeds vanaf dondert. 

Restaurant BAK pop-up restaurant in Amsterdam


De prijs is ook goed te doen bij Restaurant BAK. Voor zo’n 5 euro heb je een goed belegd broodje. Het is alleen jammer dat het nog té onontdekt is waardoor het kil overkomt. Restaurant BAK heeft zeker potentie, dus met z’n allen naar de Zeeliedenbuurt en maak het gezellig daar!


Restaurant BAK
Van Diemenstraat 408
Amsterdam
www.bakrestaurant.nl

Restaurant BAK is geopend van:
maandag tot en met vrijdag: van 11.00 uur tot 17.00 uur

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Kreeft en steak bij restaurant Red in Amsterdam
Restaurant Red: kreeft & steak

Restaurant RED stond al enige tijd op mijn lijstje om te proberen, maar steeds kwam het er niet van. En...

Sluiten