Spaarndammerbuurt

Als er zoiets bestond als ‘de week van de vergeten buurt van Amsterdam’, dan zou de Spaarndammerbuurt zeker in aanmerking komen. Het is een niet voor de hand liggende wijk en voor mij een stukje fietsen, maar zeker de moeite waard. Ok, de Spaardammerstraat is niet de meest gezellige straat en er staat veel te huur, maar links en rechts van de Spaarndammerstraat zitten een hoop leuke tentjes en terrasjes. 

Allereerst buurtcafé Mensjelief aan de Nova Zemblastraat. Leuk aan Mensjelief is het grote en zonnige terras, de uitgebreide borrelkaart, maar vooral het feit dat ze jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaring laten opdoen in de horeca. Hou dat in je achterhoofd als het af en toe niet helemaal soepel verloopt.

Mensjelief buurtcafé in de Spaarndammerbuurt

Mensjelief buurtcafé in de Spaarndammerbuurt

Mensjelief buurtcafé in de Spaarndammerbuurt

Ook erg fijn is Café Walvis. Café Walvis is een plek waar je de hele dag kunt spenderen: Beginnen met een kopje koffie en krantje, vervolgens door naar de lunchkaart, je tijdens de borrel storten op de heerlijke nacho’s en merquezworst (evt met één van de spellen die er liggen) om vervolgens de perfecte dag af te sluiten met een top avondmaal. 

Café Walvis is gewoon ontzettend leuk! Zowel binnen waar een ontspannen sfeer hangt als buiten waar een groot terras is.

P3080869
P3080865


Last stop in de Spaarndammerbuurt is Restaurant Freud. Freud heeft een restaurant en pal tegenover het restaurant zit hun lunchcafé. Alle 70 medewerkers die bij Freud werken hebben eenpsychiatrische achtergrond of psychiatrisch heden en Freud biedt ze de kans te leren in de horeca, administratie of inkoop. Dus je steunt ook nog eens een goed project. Ik breng een bezoek aan het lunchcafé op een zaterdagmiddag.

Het is vrij rustig, maar prima voor een meet up met een vriendin. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Voor een broodje Job (extra belegen Beemterkaas) bijvoorbeeld hoef je slechts € 3,25 neer te tellen. Je kunt aanschuiven aan de grote leestafel binnen of lekker plaatsnemen aan één van de tafeltjes buiten.

P3080870

P3080873
Mensjelief
Nova Zemblastraat 586
Amsterdam

Openingstijden:
Dinsdag tot en met donderdag van 11.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag & zaterdag van 11.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 1.00 uur


Café Walvis
Spaarndammerstraat 516
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag, donderdag & zondag van 11.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag & zaterdag van 11.00 uur tot 3.00 uur

Onweerstaanbaar: De menukaart van Café Walvis

Restaurant Freud
Spaardammerstraat 424
Amsterdam

Openingstijden:
Lunchcafé: Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur
Restaurant: Dinsdag tot en met zondag van 18.00 uur tot 23.00 uur

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant BAK pop-up restaurant in Amsterdam
Nieuw: restaurant BAK

Op de derde verdieping van het imposante voormalig Lees verder

Sluiten